1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU NET KONUŞTU
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU NET KONUŞTU

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU NET KONUŞTU

“UBP’nin kurultay dönemi istihdam ettiği 350 kişinin sözleşmeleri uzatılmayacak”

A+A-

Başbakan Yorgancıoğlu: “Hiçbir geçici istihdamı yapılmayacak”

CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, üzülerek de olsa UBP’nin kurultay dönemi istihdam ettiği 250 civarında geçicinin sözleşmelerinin uzatılmayacağını söyledi; “Ancak bundan sonra kamuya hiçbir şekilde yeni geçici istihdamı yapılmayacak, ihtiyaç varsa münhal ilan edilip sınav yapılacak” dedi.

Yorgancıoğlu, CTP-BG’de MYK üyeliğinden affını isteyen milletvekilleri Fazilet Özdenefe ve Tufan Erhürman’dan boşalan 2 üyelik için yarın akşam seçim yapılacağını açıkladı.

Yorgancıoğlu, 8 Aralık’taki kurultayın ardından oluşan MYK’nın ilk toplantısını dün gece yaptığını ve 2 üyelik için seçim kararı aldığını söyledi.
Özkan Yorgancıoğlu dün gece Kanal Sim televizyonunda katıldığı “Kırmızı Masa” programında, gazeteci Sami Özuslu’nun sorularını yanıtladı.
Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısının gündeminde “Kamu Reformu Yasa Tasarısı”nın da yer aldığını söyledi ve bu konuda hazırlanan yasa tasarısının görüşülüp onaylanacağını bildirdi.

2014 yılının ekonomik açıdan daha iyi bir yıl olacağını söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, Türkiye’yle önceki hükümet döneminde imzalanan ekonomik programın değişmesiyle ilgili taleplerinin geçerliliğini koruduğunu ifade etti.

Yeni dönemde hiçbir şekilde geçici istihdamı yapmayacaklarını yineleyen Başbakan Yorgancıoğlu, UBP’nin kurultayı döneminde istihdam edilen 350 civarındaki geçicinin sözleşmelerinin 31 Aralık itibarıyla yenilenmeyeceğini ifade etti.

“Bize göre doğru olanı yapacağız. Doğru olan bu 350 kişinin sözleşmelerinin yenilenmemesidir. Bakanlar Kurulu kararına gerek yok. Tümü Başbakanlık personelidir” diyen Başbakan Yorgancıoğlu, devlet kademelerine geçici statüde memur veya işçi alımının durduğunu, ihtiyaç varsa münhal ilan edilip sınav yapılarak alınacağını vurguladı.

Yorgancıoğlu, insanları mutsuz etmek istemediklerini ancak adaleti sağlamak zorunda olduklarını ifade ederek, “Eğer ülkenin bu hale gelmesini doğru bulmuyorsak, bunun sebeplerini ortadan kaldırmalıyız” dedi.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.