1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, YYK 8. DÖNEM ÜYELERİNİ KABUL ETTİ
BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, YYK 8. DÖNEM ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, YYK 8. DÖNEM ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün, Yayın Yüksek Kurulu (YYK)’nın 8. Dönem üyeleri kabul etti.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün, Yayın Yüksek Kurulu (YYK)’nın 8. Dönem üyeleri kabul etti.

Kabulde konuşan YYK Başkanı İlkay Diren, 8. dönem YYK üyelerinin göreve başladıklarını söyleyerek, yeni dönemde mevcut sorunları çözmek ve medyanın önünü açmak gibi görevleri olduğunu söyledi.

Teknolojinin gelişmesiyle yasaların elden geçirilmesi ve yasal düzenleme yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Diren, bu dönemde sayısal yayıncılık çalışmalarının devam edeceğini, 2014 sonunda analog yayınların sona ereceğini ve sayısal yayıncılığa geçileceğini belirtti

Diren, YYK’nın sayısal yayıncılıkla ilgili yasal sorumlulukları yerine getirmek, sayısal yayıncılığın önünü açma gibi görevleri olduğuna işaret ederek, medya çalışanlarına eğitim vermek için bir programları olduğunu, bunu hayata geçirmek için elden gelen çabayı göstereceklerini vurguladı.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise kabuldeki konuşmasında, YYK üyelerine görevlerinde başarı diledi ve basın yayın alanında önlerinde epey görev olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, taleplerini hazırlayıp kendisine iletmeleri halinde bunların yasalaşması için gerekli süreci başlatabileceklerini belirtti.

Basın-Yayın alanında hem insanların haber alma hakkını koruyan hem de hakkında haber çıkan insanların haklarını koruyan bir dengenin önemine işaret eden Yorgancıoğlu, bunun hassas bir denge olduğunu söyledi.

İşbirlikleri olacağını kaydeden Yorgancıoğlu, “Yasal düzenlemeyle ilgili arzularınızı,  isteklerinizi yerine getirmek bu anlamda boynumuzun borcu olacak” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.