1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKA CANLAR YANMASIN!
BAŞKA CANLAR YANMASIN!

BAŞKA CANLAR YANMASIN!

Acılı anne anlatıı...

A+A-

Trafik kazasında hayatını kaybeden Doğa’nın annesi İpek Kaleli Çiçek, oğlunun adını verdikleri bir vakıf kuracaklarını söyledi
Hüseyin ÇİÇEK
Lefkoşa-Gazimağusa eski anayolu üzerinde geçtiğimiz Mart ayı içerisinde meydana gelen feci trafik kazası sonucu 2 buçuk yaşında yaşamını yitiren Doğa Çiçek’in annesi İpek Kaleli Çiçek, Diyalog muhabirine konuştu.
Mahkemenin verdiği karar karşısında tepkili olduğunu belirten acılı anne, devletin aciz olduğu konularda gönüllü çalışmalar yapmak ve başka canların yanmasını engellemek amacı ile oğlu Doğa Çiçek ismini verecekleri bir vakıf oluşturacaklarını açıkladı.

Karayolları Dairesi’ne dava açıyorlar
Mahkemenin sanık Enahoro Arausi hakkında vermiş olduğu 2 yıl hapis kararının ardından Başsavcılık’ın istinafa başvuracağını ve dolayısı ile Arausi’nin şartlı tahliyeden yararlanma ihtimalinin ortadan kalktığını belirten İpek Kaleli Çiçek, Karayolları Dairesi’ne dava açacaklarını söyledi.

Oğlumun adına vakıf kuruyoruz
Vakıf kurma çalışmalarına başladıklarını ve çok yakında hayata geçireceklerini belirten Çiçek, vakıfın isminin Doğa Çiçek Vakfı olacağını söyledi.
Devletin aciz olduğu konularda başka canların yanmaması için vakfı oluşturacaklarını belirten Çiçek, kendi gibi canı yanan kişilerede her anlamda destek vermek amacı ile vakfı hayata geçireceklerini ifade etti.

Kazadan sonra psikolojik destek verilmedi
Devletin her anlamda aciz olduğunu savunan Çiçek, kaza sonrasında hastanenin kendilerine en ufak psikolojik destekte bulunmadığını vurgulayarak, “Ben uzman bir psikolog olduğum için üstesinden gelebildim, peki ya psikolog olmayanlar aynı durumda olsalar ne yapabilirler?” şeklinde konuştu.

Toplum vicdanı hiçe sayıldı
Kendilerinin yaşamış olduğu bu gibi sorunları başkalarının yaşamaması adına vakıf oluşturacaklarını ve hem çocuğunun adının yaşaması hemde aynı acıyı yaşayanlara destek olacaklarını anlatan Çiçek, “2 buçuk yaşında bir can gitti ve cezası sadece 2 yıl” diyerek, toplum vicdanının hiçe sayıldığını ifade etti.

Kazanın üstünden 9 ay geçti, yolda en ufak bir değişiklik yok
Acı kazanın yaşandığı yolun adeta bir tarlayı andırdığını ve kazanın üzerinden 9 ay geçilmesine rağmen yolda hiç bir iyileştirme çalışması yapılmadığını anlatan Çiçek, mahkemenin de vermiş olduğu kararda devletin ihmali olduğuna vurgu yaptığını işaret etti.
Öte yandan birçok vatandaş da kazanın yaşandığı yol üzerinde 9 aydır hiçbir çalışma yapılmamasını, ışıklandırılmamasını ve uyarıcı trafik levhasının konulmamasını skandal olarak yorumladı.

doga_ile_denizi_olum_ayirdi_h38537.jpg

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.