1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKA SUÇ İŞLEYİP İŞLEMEDİKLERİ ARAŞTIRILIYOR!
BAŞKA SUÇ İŞLEYİP İŞLEMEDİKLERİ ARAŞTIRILIYOR!

BAŞKA SUÇ İŞLEYİP İŞLEMEDİKLERİ ARAŞTIRILIYOR!

Biri 15 diğeri 23 yaşında...

A+A-

“Özerlat Coffe” isimli işyerinde meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili tutuklanan biri 15 yaşında çocuk, diğeri 23 yaşında olan iki kişinin tutukluluğu dört gün daha uzatıldı

Emine UYSAL

Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Özerlat Coffee” isimli işyerinde meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili biri 15 yaşında çocuk, diğeri 23 yaşında olan iki kişinin tutukluluğu dört gün daha uzatıldı.

İşyerinden 3 bin 990 TL değerindeki muhtelif markalarda sigara ile 250 sterlin, 350 Euro ve 50 Amerikan Doları para çalmakla suçlanan 15 yaşındaki çocuk, parayı bir caminin yanındaki taşın altına gizlediğini itiraf etmişti.

“Dükkan açma”, “Hırsızlık” ve “Kasti hasar” suçlarıyla gözaltına alınan 15 yaşındaki İ. U. ve 23 yaşındaki Cem Kocabıyık, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Behrat Mavioğlu, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan Polis Memuru Süleyman Özkalaycı’yı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Özkalaycı, iki zanlının 27 - 28 Mart 2017 tarihlerinde, 19.00 ile 08.15 saatleri arasında Lefkoşa’da Surlariçi’nde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Lefkoşa’da sakin İmren Özerlat’ın yaptığı Özerlat Coffe isimli işyerinin tahtadan mamul giriş kapısının sol alt kısmında bulunan cam bölmeyi sert bir cisimle kasten kırıp, içeri girerek, 3 bin 990 TL değerindeki muhtelif markalardaki sigaraları, 250 sterlin, 350 Euro ve 50 Amerikan Doları parayı sirkat etmekle methaldar olduklarını yineledi.

Özkalaycı, iki zanlının da 30 Mart’ta gözaltına alındığını belirterek, 15 yaşındaki çocuk zanlının 50 Euro nakit parayı sakladığı yeri gösterdiğini aktardı. Bu paranın İplikli Camii yanında bir taşın altında tespit edilerek emare alındığını söyledi.

Özkalaycı, “Cem Kocabıyık’ın kullanımında bulunan LL 474 plakalı beyaz renk Ford transit marka aracın içerisinde bir karton sigara ve yine 85 sterlin metal para bulunup emare alındı” dedi.

Zanlıların benzer suçlar işlediklerini göz önünde bulundurmakla beraber, alınması gereken ifadeler, incelenecek kamera kayıtları ve bölgede işlenen benzeri suçlarla alakaları olup, olmadığının araştırılacağına dikkat çeken Özkalaycı, zanlıların tahkikat amaçlı dört gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, her iki zanlının da tahkikat amaçlı dört gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.