1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKAN'NIN TUTUKLANMASININ ARDINDAN...
BAŞKAN'NIN TUTUKLANMASININ ARDINDAN...

BAŞKAN'NIN TUTUKLANMASININ ARDINDAN...

BAŞKAN'NIN TUTUKLANMASININ ARDINDAN...

A+A-

UMDBaşkanı Yöntem’in uyuşturucu suçundan tutuklanmasının ardından, Güney’de Bağımlıları Tedavi Merkezi yetkilisi Kiriakos Veresies’in “uyuşturucu ilaç” ticareti yaptığına dair iddia bu kadarı olmaz dedirtti 

Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs’ta uyuşturucu ile mücadele alanında çalışan kişilerin suç işlemesi ortada bir çelişki olduğunu gösterdi. KKTC’de iki gün önce Girne’ye bağlı Çatalköy’de Serinli Tatil Köyü'nde Narkotik polisi tarafından düzenlenen operasyonda Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Talat Yöntem’in kullandığı resepsiyon odasında ise yaklaşık iki gram ağırlığında sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulundu. Ayrıca otelde kalan S.B isimli şahsın odasında da uyuşturucu madde bulunurken, tutuklanan Yöntem ile S.B 3 gün süre ile polis hücresine konuldu.Güney Kıbrıs’ta ise Rum Narkotik Şubesi’nin Güney Kıbrıs’ta tanınan Psikiyatr ve Rum Uyuşturucu Bilgilendirme ve Bağımlıları Tedavi Merkezi (KENTHEA) yetkililerinden Kiriakos Veresies’in de karıştığı yasadışı “uyuşturucu ilaç” nakliyle ilgili bir soruşturma yürüttüğü haber verildi. 

ONLAR BUNU YAPARSA DİĞERLERİ NE YAPSIN 
Yetkili ağızlar, uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını ve kullanım yaşının 11’e düştüğünü belirtirken, Güney ve Kuzey Kıbrıs’ta uyuşturucu ile mücadele eden iki ismin suça karışması bu kadarı olmaz dedirtti. Narkotik Polis Ekipleri tarafından Çatalköy’de Serinli Tatil Köyü'nde düzenlenen operasyonda Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Talat Yöntem'in kullandığı resepsiyon odasında ise yaklaşık iki gram ağırlığında sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca otelde müşteri olarak kalan S.B isimli şahısta uyuşturucu madde suçundan tutuklandı. 

TEDAVİ MERKEZİNİ ÜS OLARAK KULLANMIŞ 
Girne’de mahkemeye çıkarılan Yöntem ve S.B hakkında 2 gün tutukluluk emri alınırken,Güney Kıbrıs’ta tanınan Psikiyatr ve Rum Uyuşturucu Bilgilendirme ve Bağımlıları Tedavi Merkezi yetkililerinden Kiriakos Veresies’in de uyuşturucu ilaç ticareti yaptığına dair iddialar gündeme boma gibi düştü. Rum Narkotik Şubesi’nin Güney Kıbrıs’ta tanınan Psikiyatr ve Rum Uyuşturucu Bilgilendirme ve Bağımlıları Tedavi Merkezi yetkililerinden Kiriakos Veresies’in de karıştığı yasadışı “uyuşturucu ilaç” nakliyle ilgili bir soruşturma yürüttüğü haber verildi. Politis gazetesi, Veresies’in, 2012 yılının başından 2014 yılı başlarına kadar 5 kişiye bağımlılık yapan ve “uyuşturucu hap” olarak nitelendirdiği oxycontin ilacı için bin 53 reçete yazdığını belirtti. 

İLAÇLARI UYUŞTURUCU NİYETİNE YAZDI 
Reçetelerde, 44 bin 288 hap ve 280 kapsül oxycontin yazılı olduğunu kaydeden gazete, söz konusu reçeteleri alan 5 kişiden 3’ünün Kıbrıslı Türk, 2’sinin de Kıbrıslı Rum olduğunu savundu. Bin 53 reçetenin bin 14’ünün Larnaka’daki bir eczanede kullanıldığını da aktaran gazete, Veresies’in 2012-2014 yıllarında söz konusu 5 kişiye yazdığı reçetelerin maliyetinin 38,925,95 Euro olduğunu belirtti. Haberde, oxycontin ilacına yasadışı yollardan yüzde 40 ya da yüzde 400 kat fazla para harcanarak alınabileceği kaydedildi. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.