1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAŞKENT LEFKOŞA'DA YAYALARA OLAN SAYGI GÖRÜNTÜLENDİ!
BAŞKENT LEFKOŞA'DA YAYALARA OLAN SAYGI GÖRÜNTÜLENDİ!

BAŞKENT LEFKOŞA'DA YAYALARA OLAN SAYGI GÖRÜNTÜLENDİ!

Hiçbir zaman vazgeçmeyecekler...

A+A-


Hiçbir zaman vazgeçmeyecekler!


Bu görüntüler, ülkemizdeki sürücülerin yayalara olan saygısını gösteriyor. Park yapılmaması gereken yerlere düşüncesizce aracını park eden sürücüler, yayalara saygı göstermediği gibi, kazaya da sebebiyet verebiliyor.

Yasaya göre sarı çift çizgide değil park etmek, durmak bile yasak. Gazeteye şikâyette bulunan vatandaşlar, belediye zabıtasının sadece Girne Caddesi’nde tek bir noktada durduğunu ve durduğu noktadan daha ilerideki yol içerisine park edilmiş araçları görmezden geldiğini iddia etti.
Başkent Lefkoşa’da yol içine ve yol kenarına araç park etmek, sürücülerin alışkanlığı haline geldi.

Sürücülerin umursuzca istediklere yere, istedikleri biçimde araçlarını park etmeleri, diğer sürücüler tarafından saygısızlık ve düşüncesizlik olarak nitelendiriliyor. Sürücülerin araçlarını hatalı park etmeleri, tali yoldan çıkacak olan sürücünün görüş açısını da engelleyerek kazaya davetiye çıkarıyor.
 
“Zabıtalar ne yapıyor?”

Vatandaşlar, Lefkoşa Türk Belediyesi zabıtalarının sadece Girne Kapısı’nda belli bir noktada durduğunu ve Cumhurbaşkanlığı’nın olduğu bölgedeki yola hiç uğramadığını iddia etti. Sürücüler, “tek yol olmasına rağmen yolun kenarına çifter çifter araçları park ediyorlar, geniş araçlar geçmekte zorlanıyor, zabıtalar bunları niye görmüyor, koskoca belediyenin 2 tane mi zabıtası var. Biraz da bu bölgelere baksınlar.

Zabıtalar ne yapıyor? Hiçbir şey. Sadece düdük çalıp duruyorlar” şeklinde konuştu. Konuyla ilgili olarak Lefkoşa Türk Belediyesi Trafik Şubesi çalışanları ise, söz konusu bölgeye zabıtaların bakmadığını doğruladı.

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.