1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYAN GAZETECİYİ DARP ETTİ!
BAYAN GAZETECİYİ DARP ETTİ!

BAYAN GAZETECİYİ DARP ETTİ!

Güneyden kuzeye yasadışı olarak geçirilen araçlarla bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanan Hıfsı Kadimer’in kardeşi Hüsnü Kadimer, mahkemede basın mensuplarına saldırdı.

A+A-

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün, Güney Kıbrıs’tan kanunsuz olarak KKTC’ye geçirilen araçlarla ilgili bağlantılı olduğu iddiasıyla tutuklanarak, polis tarafından getirilen Hıfsı Kadimer’in erkek kardeşi Hüsnü Kadimer, basın mensuplarına saldırdı. Basın mensuplarına kendini Adli Şube’de görevli polis memuru olarak tanıtarak yalan beyanda bulunan Kadimer, daha sonra kardeşini görüntülemek isteyen basın mensuplarını engellemeye çalıştı. Kadimer, “bu fotoğrafı çekemezsiniz, iznim yoktur” diyerek özellikle Havadis Gazetesi muhabiri Duygu Alan’ı darp etti.

Duygu Alan ve diğer basın mensuplarının Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulunmaları sonrasında Adli Şube’ye mensup polisler mahkeme emriyle Hüsnü Kadimer’i gözaltına aldı.

Hıfsı Kadimer 1 gün tutuklu kalacak

Öte yandan, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine geçtiğimiz gün Lefkoşa’da bir park yerine düzenledikleri operasyonda evrakları olmayan ve KKTC’ye giriş kaydı da bulunmayan Güney Kıbrıs plakalı araçla bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Hıfsi Kadimer, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Polis ekipleri, önceki gün de meseleyle bağlantılı otomobil sürücüsü Kyriakos Sotiriadis’i ve Osman Hardan’ı tahkikat amaçlı tutuklamıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği ekipleri meseleyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle Hıfsi Kadimer’i mahkeme emriyle tutukladı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in baktığı davada, Savcı Emine Taşkın’ın tanığı olarak ifade veren polis memuru Şerif Avcil, zanlı Hıfsı Kadimer’in “gümrüksüz mal tasarrufu” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Soruşturmanın geniş çapta devam ettiğini alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çeken Avcil, bu aşamada zanlının tahkikat amaçlı 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı avukatının bu talebe itiraz etmemesi üzerine Yargıç Hale Ahmet Raşit, istenilen tutukluluk emrini verdi. 

 

Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.