1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYRAKLAR YARIYA İNDİ
BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

BAYRAKLAR YARIYA İNDİ

KKTC'de de ulusal yas ilan edilmesiyle birlikte...

A+A-

Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısından önce açıklamalarda bulunan, Başbakan Özkan

Türkiye’nin Manisa iline bağlı Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasının Kıbrıs Türk halkını da üzüntüye boğduğunu belirterek, Türkiye Hükümeti’ne başsağlığı, ölenlere tanrıdan rahmet ve ailelerine de sabırlar diledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, açıklamasında, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın gelecek hafta içinde adaya yapacağı ziyarete de değinerek, 50 yılı aşkın bir süredir ilk kez bir ABD Başkan Yardımcısı’nın Kıbrıs’ı ziyaret edecek olmasını önemsediklerini belirtti. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ziyaretinin, çözüm sürecinde bütünlüklü çözüme katkı yapmasını arzu ettiklerini ifade eden Başbakan, şöyle konuştu:

“Görüşme sürecinde yaşanan bazı tıkanıklıklar vardır. Bunların aşılması adına, ülkemize yapacağı ziyaretin katkı koymasını temenni ediyoruz. Çünkü artık, Kıbrıs sorununun bütünlüklü bir çözüme ulaşma zamanının geldiğine inanıyoruz.”

Bakanlar Kurulu, Türkiye’nin Manisa ilçesine bağlı Soma’daki maden kazası nedeniyle KKTC’de dün ve bugünü ulusal yas ilan etti. Bu çerçevede 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yapılacak şenlikler de iptal edildi.

Bakanlar Kurulu’nda alınan karar uyarınca dün resmi kurum, Türkiye Eşçiliği ve kuruluşlardaki bayraklar yarıya indi.

Öte yandan, Brüksel’de bulunan NATO karargâhında da Türk bayrağı yarıya indirildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.