1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BAYRAM HAVASI YOK...
BAYRAM HAVASI YOK...

BAYRAM HAVASI YOK...

Yaprak kımıldamıyor;

A+A-

Ekonomik darboğaz, ülkedeki bütün sektörleri olduğu gibi, hazır giyimcileri de vurdu. Bayramdan 2-3 gün önce başlayan ve Arife Günü ile tavan yapan bayramlık satışları bu yıl tabiri caizse kesat. Yeni Bakış’ın görüşlerine başvurduğu esnaflar, satışlarda yaşanan hareketsizlik nedeniyle isyan noktasında.  Birçok mağaza sezon sonu indirimine gitmesine rağmen yine de umduğunu bulamıyor. Fiyatların uygunluğuna karşın vatandaşın rağbet göstermediği çarşıda sizler için giyim fiyatları araştırması yaptık.

Kadınlar 40 TL’ye giyinebilirsiniz

Kadınlar için fiyatlar uygun. Bayram için kadınların 40 TL’den 500 TL’ye kadar varan fiyatlarla giyinme imkanı var . Alışveriş yapacak olanlar minimum 40 TL’ye güzel bir elbise, 15-20 TL’ye bir buluz, 40-50 TL’ye bir pantolon alarak bayrama yeni kıyafetlerle girebilir. Eğer baştan aşağı yenilenmek istiyorsanız, en az 40 TL’yi gözden çıkararak yeni bir ayakkabı alabilirsiniz.

Erkekler de 40 TL’ye giyinebilir

Bayramda kadınlar  değil, erkekler de yeni kıyafetlerle bayrama hoş geldin demek isteyebilir. Bunun için de yaptığımız fiyat araştırmasında erkeklerin de en az 40 TL’den başlayan fiyatlarla konfeksiyon ürünleri alabileceğini gördük. Mağazalarda 15-20 TL’ye bir tişört, yine 20-30 TL’ye pantolon bulmak mümkün. Bunun yanında bir de ayakkabı alalım diyenler için minimum ayakkabı fiyatı 30 TL.

Çocuklar için de fiyatlar uygun

Bayram esas çocuklar için, kendilerine yeni kıyafetler almasalar bile çocuklarına mutlaka yeni giysiler almak isteyen ebeveynler bir ayakkabı için 40 TL’yi gözden çıkarmak zorunda. Bir kız çocuğuna alınacak bir elbise için ebeveynin 40 TL harcaması gerekiyor. Aynı şekilde bir bluz veya etek için de toplamda minimum 40 TL gerekiyor. Erkek çocukları için ise yine bir tişört bir pantolon minimum 40 TL’den başlıyor. Yeni bir çift ayakkabıyla çocukların kıyafetini tam olarak tamamlamak isteyen ebeveyniler ise en az 40 TL’yi ayakkabı için harcaması şart.

Derya Alp: Bayramda yoğunluk yok

“Öncelikle herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Bu bayram çok aşırı yoğunluk yok, tabi ki bunu etkileyen faktörler içinde daha önce yapılan indirim şenlikleri, sezonun artık bitiyor olması da var. Zaten vatandaş sezonun başından beridir dolaplarına yazlık kıyafetlerini yerleştirdiği için fazla da yoğunluk yaşanmıyor. Bunun yanında yeni sezon kıyafetler raflarda yerini almaya başladı, gelen kişiler de daha çok yeni sezon alışverişlerine yöneliyor.”

Mehmet Fatih Kul: Piyasada durgunluk var

“Bayram alışverişiyle ilgili olarak piyasa genelinde bir durgunluk yaşanıyor. Kıyaslama yapmak gerekirse tabi ki daha önceki bayramlar çarşı daha yoğundu. Bunun yanında sizin aracığınızla herkesin Kurban Bayramı’nı kutlarım.”

Yonca Çeliker: Hareket yok

“Çarşıda henüz bayramla ilgili olarak bir hareketlilik yok. Genelde bayrama son 2 gün kala alışverişlerde başlardı ama artık dövizin yükselişi ve ülkede yaşanan ekonomik kriz satışlarda büyük oranda düşüşe sebep oldu. Artık insanlar oldukça temkinli alışveriş yapıyor.”

Yasemin Kopar: Bomboş oturuyoruz

“Bu bayram da keyfimiz yok, artık bu durgunluğa ister istemez alıştık. Kaç gündür bomboş oturuyoruz. İnsanlar artık giyim kuşama para harcamıyor, bunun sebebi ülkede yaşanan ekonomik kriz, insanların ekonomik zorluklarla boğuşmasıdır. Dışarıya bakın bakalım eski bayram heyecanları yaşanıyor mu? Bugün içinde satış olacağı yönünde fazla da umudumuz yok.

Emete Cenkçiler: Bayram havası yok

“Yine bir bayram ve bu bayramda hiç bayram havası yok. Her bayram bir öncekinden daha kötü geçiyor. Geçmiş yılları tabi ki çok arıyoruz. 12 yıl var bu işi yapıyorum, her bayram bayrama özel ürün getiriyordum, ama bu bayram getirmedim.”

Halim Akdemir: Mevsim geçişi yaşanıyor

“Bayramdan memnunuz, şu an mevsim geçişi yaşanıyor, geçen mevsime yönelik mağazalarda indirimler yapılıyor. Satışlar da iyi gidiyor. Tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum.”

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.