1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEBEĞİNE SARILDI
BEBEĞİNE SARILDI

BEBEĞİNE SARILDI

Bebeğine sarıldı

A+A-

Kucağında 17 aylık bebeğiyle, Güneyden Kuzeye geçerken askeri bölgede yakalanan Rus uyruklu Svetlana Bezpiatalia, kendisini almaya gelen 4 Kıbrıslı Rum ile birlikte tutuklandı

Emine UYSAL
Güvercinlik bölgesinde dün, film gibi bir olay yaşandı. Svetlana Bezpiatalia adlı bir kadın, kucağında 17 aylık oğluyla birlikte, askeri bölgede yakalandı. Bezpiatalia'nın, askeri bölgeden sınırı geçtiği belirlendi.
Bu arada, 3 Kıbrıslı Rum Akyar Sınır Kapısı'nda araçlarıyla, bir Rum ise bilinmeyen bir şekilde geçiş yapıp, kadını almaya geldi. Güvenlik güçleri, Güneyden Kuzeye 17 aylık oğluyla askeri yasak bölgeyi geçerken yakalanan Rus uyruklu Svetlana Bezpiatalia ve kendisini almaya gelen 4 Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vatandaşını tutukladı.
Güvercinlik bölgesinde, kucağındaki bebeğiyle birlikte sınır tellerinin yanında görülen Svetlana Bezpiatalia, kendisini EZX 944 plakalı araçla almaya gelen Nicolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous ve Nikolas Kyriakou ile birlikte gözaltına alındı.
Polis, anne ve bebeğin yanında pasaportları olmasına rağmen, sınır kapısı yerine askeri yasak bölgeden yasal olmayan yollardan KKTC’ye giriş yapmasının nedenini araştırıyor.
Polis, anne ve bebeği Gazimağusa’da bir otele yerleştirdi. Anne ve bebeğin, otelde polis gözetiminde olacağı öğrenildi.
“Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etme” suçlamasıyla gözaltına alınan Rus uyruklu Svetlana Bezpiatalia ile O'nu almaya gelen Nikolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous ve Nikolas Kyriakou dün Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı.
Yargıç Meltem Dündar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Gözdem Çeliker, tanık olarak Mağusa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Hasan Karagil’i tanık olarak dinletti.
Rus kadın ve bebeği sınırda tespit edildi
Mahkemede yeminli şahadet veren Karagil,  21 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Güvercinlik’te çöplük yolu
olarak bilinen ve askeri yasak bölgeye yakın olan toprak yol içerisinde bulunan Svetlana Bezpiatalia’yı, EZX 944 plakalı araçla almaya gelen Nicolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous ve Nikolas Kyriakou’nun olay mahallinde tespit edilerek, tutuklandıklarını belirtti.
Polis memuru Hasan Karagil, zanlıların muhaceret kayıtları incelendiğinde zanlı Svetlana Bezpiatalia ve Christakis Theofanous’ın KKTC’ye yasal girişleri olmadığının belirlendiğini açıkladı.
Karagil, zanlı Nicolas Xhelo’nun 21 Ekim’de 18.27’de KRD 579 plakalı araçla, zanlı Artemis Hadjivarnavas ve Nikolas Kyriakou’nun ise EZX 944 plakalı araçla Akyar Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptıklarının tespit edildiğini mahkemeye aktardı.
EZX 944 plakalı aracın emare alındığını belirten Karagil, KRD 579 plakalı aracın ise arandığını ve aracın içinde kanunsuz bir şey olup olmadığının tespit edilmesi gerektiğini söyledi.
Rus kadının KKTC'ye geliş nedeni araştırılıyor
Polis memuru Hasan Karagil, zanlı Svetlana Bezpiatalia’nın zanlıların aracına binerken tespit edildiğini belirterek, kadın zanlının KKTC’ye yasal olmayan yolla giriş yapmasının nedeninin araştırıldığına dikkat çekti.

5 zanlının da ifade vermediğini söyleyen Karagil, aranan emareler, alınması gereken ifadeler olduğuna işaret edip, üç gün tutuklu kalmalarını talep etti.
Avukat Ünver Bedevi, zanlıların ifade vereceğini ve aranan aracı da polise ulaştıracaklarını beyan etti. Bedevi, zanlı Nikolas Kyriakou’nun şeker hastası olduğunu belirtip, günde üç kez doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.
Üç gün tutuklu kalacaklar
Yargıç Meltem Dündar, alınması gereken ifadelerin yanı sıra bir aracın arandığına vurgu yapıp, zanlıların tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.
4 Rum yardıma mı geldi?
Svetlana Bezpiatalia ile birlikte tutuklanan 4 Rum'un, Rus kadına yardım amacıyla mı yoksa geri götürmek amacıyla mı geldiği tam öğrenilemedi. Bir kaynak, "yardım amacıyla geldiler" dedi. Aynı kaynak, Rus kadının neden yasal yolla geçmediğinin araştırılacağını kaydetti.
Olayın, "babadan izinsiz bebek kaçırma" olabileceği iddia edildi ancak net bilgiye ulaşılamadı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.