1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BELGELER NEREDE
BELGELER NEREDE

BELGELER NEREDE

Beklemede...

A+A-

 

Mahkeme emri gereği Mağusa Limanı’nda tutuklu bulunan Milanosky isimli gemideki 5 bin 100 ton mısır yükünün tahliye edilmesi yönünde talepte bulunuldu ancak, yetkililer gerekli prosedürün yerine getirilmesini bekliyor.

Mağusa Limanı’nda mahkeme emri gereği 20 Ağustos tarihinden bu yana tutuklu bekleyen Milanosky isimli yük gemisinin taşıdığı 5 bin 100 ton mısır yükünün KKTC’ye tahliyesi talep edildi.

Tarım Bakanlığı’nın, tahliyenin yapılması için yasal olarak gerekli belgeleri talep ettiği ancak belgelerin halen ulaştırılmadığı öğrenildi.

Tarım Bakanlığı yetkilileri, geminin tutukluluğun kaldırılması ve tahliye talebi olması halinde yüke gerekli tahlillerin yapıldıktan sonra tahliyesine izin verebilecekleri açıkladı.

Tarım Bakanlığı Müsteşarı Hasan Kestigül, Milanosky isimli gemide 5 bin 100 ton mısır yükü olduğu bilgisinin kendilerine geldiğini söyledi.

Hayvancılık Dairesi’ne bir şirketin faturayla müracaat ettiğini belirten Kestigül, şirketin bu müracaatta mısırın ithali için izin istediğini ve tahlilinin yapılması yönünde talebi olduğunu bildirdi.

Kendilerinin de yasal olarak bu talep doğrultusunda 5 belge istediklerini belirten Kestigül, kendilerine bu belgelerin getirilmesi yönünde geri dönüş olmadığını açıkladı.

Hasan Kestigül, mahkeme emri gereği geminin bağlı olduğunu ifade ederek, tutukluluk kararının kalkmasının ardından yükün tahliye edilmesinin talep edilmesi halinde GDO ve ilaç kalıntısı araştırmasının yapılacağını dile getirdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.