1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BEN BUNU HAK ETMEDİM”
“BEN BUNU HAK ETMEDİM”

“BEN BUNU HAK ETMEDİM”

Haksız bir saldırıya uğradım ve kimse beni korumadı. Hevesim kırıldı, emeklerim boşa çıktı...

A+A-

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI Haberi için tıklayınız.

Görevde olmadığı esnada gelen acil telefona yanıt vererek, görevinin başına geçen ve hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan Doktor Ayla Akçin, konuştu;

Yeni Erenköy Sağlık Ocağı’nda babasını kaybeden Ercan Denizhan, babası Ellez Denizhan’a geç müdahale ettiği gerekçesi ile Doktor Ayla Akçin’in boğazına sarıldı. Doktoru güvenlik görevlileri kurtarırken, Denizhan hakkında yasal işlem yapıldı. Yaşanan olaydan dolayı oldukça sarsılan Doktor Ayla Akçin, yaşananlar anlattı.

Akçin, görevli olmadığı halde acil olarak arandığını, evi sağlık ocağına çok yakın olduğu için beş dakika içerisinde sağlık ocağına ulaştığını ve elinden geleni yaptığını ifade etti. Akçin, “Acil vaka var dediklerinde her doktorun yapacağı gibi bende görevimin başına geçtim ve elimden geleni yaptım. Haksız bir saldırıya uğradım ve kimse beni korumadı. Hevesim kırıldı, emeklerim boşa çıktı” dedi.

Konu ile iliği Star Kıbrıs’a görüş veren Tıp-İş eski Başkanı Erol Şeherlioğlu ise hastanelerde, sağlık ocaklarında alt yapı ve personel eksikliği olduğunu, bu eksikliklerden dolayı yaşanan aksaklıların bedelini sağlık çalışanları ile hastaların ödediğini ifade ederek, “Doktorun değil, bakanın boğazına yapışsınlar” dedi.

GEÇ MÜDAHALE EDİLDİĞİ GEREKÇESİ İLE DOKTORUN BOĞAZINA SARILDI

Yeni Erenköy Sağlık Ocağı’nda babasını kaybeden Ercan Denizhan, babası Ellez Denizhan’a geç müdahale ettiği gerekçesi ile Doktor Ayla Akçin’in boğazına sarıldı. Olay dün saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Elde edilen bilgiye göre, Ellez Denizhan saat 06.30 sıralarında kusma şikâyeti ile sağlık ocağına getirildi. Hemşireler hastaya müdahale etti. Durumu kötüye gidince Doktor Ayla Akçin’e saat 07.00 sıralarında telefonla bildirildi. Evi sağlık ocağına yakın olan Akçin hemen geldi ancak tüm müdahalelere rağmen hasta kurtarılamadı.

Yaşamını yitiren Ellez Denizhan’nın oğlu Ercan Denizhan saat 08.30 sıralarında hasta muayene eden Doktor Akçin’in odasına girdi ve elleriyle boğazına yapıştı. Güvenlik görevlileri doktoru Ercan Denizhan’ın elinden kurtardı. Doktora saldıran Ercan Denizhan hakkında yasal işlem başlatıldı.

“GÖREVLİ BİLE DEĞİLDİM”

Büyük bir şok yaşayan Doktor Ayla Akçin, Star Kıbrıs’a yaşananları anlattı. Akçin, önceki gece çalıştığını, gece saat 22.00 sıralarında nöbetini bitirip evine gittiğini ifade ederek şunları söyledi: “Gece saat 10’da işim bitti, evime gittim. Bugün çalışmadığım halde evim Sağlık Ocağı’na çok yakın olduğu için hemşireler beni aradı ve acil hasta olduğunu söyledi. Bende her doktorun yapacağı gibi beş dakika içerisinde sağlık ocağına geldim. 45 dakika hastayı kurtarmak için uğraştım ancak tüm çabalarım boşuna çıktı ve hasta yaşamını yitirdi.

Saat 8’e 5 kala eve gidip üstümü değişip saat 08.30’da geri geldim. Hasta bakarken Ercan Denizhan aniden içeri girdi ve iki eliyle boğazıma yapıştı. Hayat kurtarayım derken bunlara maruz kaldım. Ben 17 yıldır buradaki insanlara hizmet ediyorum. Evim sağlık ocağına çok yakın olduğu için her acil vakada beni ararlar. Çalışmasam dahi çıkıp gelip hasta bakıyorum. Ancak bugün yaşadıklarım moralimi çok bozdu. Nedir biz doktorların çektiği anlamadım.”

“KİMSE BENİ KORUMADI”

Akçin sözlerine şöyle devam etti: “Öte yandan hasta yakını bana saldırmaya gelince kimse beni korumadı. Bana, “kaç geliyor ”dediler. Ben de ‘neden kaçayım, elimden geleni yaptım’ dedim. Sağlık ocağında güvenlik görevlileri olmasına rağmen kimse hasta yakınının yanıma ulaşmasını önleyemedi. Boğazıma sarıldıktan sonra güvenlik gelip aldı. Ne kadar sahipsiz olduğumuzu anladım.”

“HEVESİM KIRILDI”

Akçin açıklamasının devamında, “yaşadıklarımdan sonra şevkim ve isteğim kırıldı. Bir tuhaf oldum. Diğer hastalara karşı güvensizlik doğdu. Sanki onlara da verdiğim emek boşunaymış gibi gelmeye başladı. Ben bunu hak etmedim. Çalışmıyorum nasıl olsa desem ve telefonumu kapatsaydım bunları yaşamazdım. Ama ben vicdanen kalkıp geldim ve kurtarırım umudu ile çabaladım.”

“BEN GEREKENİ YAPTIM”

Akçin, “sabah saat 06.30’da hasta geldiğinde iki hemşire vardı. Nöbetçi doktor gerekiyor belki ama o imkân yok. Hasta fenalaşınca doktor olan bir hastaneye götürmek için 112 acil servisi aramışlar. Bir ambulansımız olduğu için kusma vakasının çok acil olmadığını, kendi araçları ile götürmelerini söylemişler.

Durumu böyle olunca da hemşireler evim yakın diye beni aramışlar. 5 dakika içerisinde gelip hastaya müdahale etmeme rağmen suçlu oldum.” dedi. Doktor Ayla Akçin, bu gibi sorunların yaşanmaması için güvenlik önlemlerinin daha sıkı alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.