1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEN KURBANIM
BEN KURBANIM

BEN KURBANIM

Ben kurbanım

A+A-

İskele’de işadamı Ahmet Uçanok’un aracının üzerine benzin döküp kundakladıkları iddiasıyla 2 kişi tutuklandı. Yargıç huzuruna çıkarılan zanlılardan Ekrem Gezer, mahkemede konuştu:

Ahmet İLKTAÇ

İskele’de 17 Kasım tarihinde Ahmet Uçanok’a ait jeep marka aracı kundakladıkları iddia edilen Ekrem Gezer ve Kaan Taşkent Önsal tutuklandı.

Her iki zanlı da dün İskele’de mahkeme huzuruna çıkarılarak, aleyhlerine 1’er günlük tutukluluk emri alındı.

Gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettikleri belirtilen zanlılardan Ekrem Gezer, mahkemede olayın nasıl yaşandığını anlattı.

Bu arada, diğer zanlı Kaan Taşkent Önsal, olayla ilgili görüntü almaya çalışan basın mensuplarını tehdit etti.

İskele Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Umut İnan huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, İskele Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Memuru Celil Gülyaprak’ı tanık olarak dinletti.

Benzin döküp ateşlediler

Tanık polis Celil Gülyaprak, 17 Kasım 2016 tarihinde saat 03.55’te, İskele’de Long Beach Bölgesi’nde sakin Ahmet Uçanok’a ait evin ön kısmında yol kenarında park halinde bulunan kendisine ait HN 002 plakalı Toyota Land Cruiser model aracın, zanlılar tarafından üzerine benzin dökülmek suretiyle ateşe verildiğini söyledi.

Polis memuru, yangının itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındığını kaydetti.

Olay yerindeki kamera kayıtları, konu araç ve muhtemelen yanıcı maddenin üzerinde bulunduğu tespit edilen bir miktar toprak kalıntısının emare olarak alındığını belirten tahkikat memuru, 30 Kasım 2016 tarihinde alınan bir bilginin değerlendirilerek yapılan soruşturmada zanlılara ulaşıldığını ifade etti.

Her iki zanlının da mahkeme emri ile tutuklandıklarını anlatan tanık polis, zanlıların verdikleri gönüllü ifadeler ışığında, olayda kullanılan zanlı 1 Ekrem Gezer’e ait TXA 261 plakalı Opel marka araçta, olayda kullanıldığına inanılan 5 litrelik bir bidon ve yine olayda kullanıldığı tespit edilen bir çift bahçe eldiveni tespit edilerek emare alındığını açıkladı.

Celil Gülyaprak, zanlılar aleyhine yürütülen polis soruşturmasının henüz yeni başladığını ve zanlıların verdiği gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini dile getirdi.

İncelenecek emareler ve alınması gereken ifadeler olduğunu belirten Gülyaprak, tahkikatı salimen yürütebilmek için zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Savcı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtlayan tahkikat memuru Celil Gülyaprak, olay yerindeki kamera kayıtlarından 2 kişinin olduğunun anlaşılmakta olduğunu söyledi. Celil Gülyaprak, mesele ile ilgili olarak incelenmesi gereken 3 kamera kaydının daha bulunduğunu, gönüllü ifadelerdeki küçük detayların teyit ve tekziplerinin yapılması gerektiğini bildirdi.

Polis memuru, şu ana kadar 8 ifade aldıklarını ve almaları gereken 15-20 ifadenin daha bulunduğunu dile getirdi. Tahkikat memuru aranan emarelerde olduğunu kaydetti.

Savcı Ahmet Özlemler, talep edilen süreyi 1’er gün ile sınırlandırdı.

Gezer: “Ben kurbanım”

Zanlı 1 Ekrem Gezer, mahkemenin söz vermesi üzerine şunları anlattı:

“Bu olayda ben sadece kurban olarak bulundum. Ben memur arkadaşlara her şeyi anlattım. Diğer arkadaşa ben gidip teslim olmasını, beni temizlemesini istedim defalarca. Bunu söylememe rağmen tehdit aldım. Her şeyi anlattım. Sadece kurban seçildim. Benim onun araba yakacağından kesinlikle haberim yoktu. Böyle bir şey yapacağını bilsem zaten gelmezdim. Bana o olaydan sonra para teklifinde bulundu. Ben o para teklifini kabul etmedim. Bir kuruş da almadım. Arkasında kimler var bilmiyorum. Kim yaptırdı bilmiyorum. Niye o araba yakıldı bilmiyorum. O parayı kimden aldı bilmiyorum. Bu işi kimler yaptırdı bilmiyorum. Ben kurban seçildim. Bana avukatla görüşeceğini söyledi geç saatlere kadar bekletti. Arkadan indi bir anda arabayı yaktı. Lefkoşa’ya gidene kadar da tehdit etti. Sakın kimseye söyleme dedi. Yoksa sen de yanarsın dedi. Ben her şeye rağmen kendim gelip her şeyi anlattım. Tehditlere rağmen anlattım. Eğer ben anlatmasaydım bu olay belki açığa çıkmayacaktı.”

Zanlı 2 Kaan Taşkent Önsal’ın avukatı Kaan Güder ise, müvekkilinin darp edilerek ifadesinin alındığını ve ellerinde darp izi olduğunu iddia etti.

Polis Memuru Celil Gülyaprak, zanlıların kesinlikle darp edilmediklerini söyledi. Celil Gülyaprak, zanlıların hastaneye götürülerek sağlık kontrollerinden geçirildiğini ve herhangi bir darp izine rastlanmadığını bildirdi.

Yargıç Umut İnan zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.