1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'BENİ CEZAEVİNE GÖNDERİN!'
'BENİ CEZAEVİNE GÖNDERİN!'

'BENİ CEZAEVİNE GÖNDERİN!'

Beni cezaevine gönderin diye yalvardı!

A+A-

Alkollüyken, Gazimağusa Alasya İlkokulu'ndaki KKTC ve TC bayraklarını sirkat eden Namık Kemal Özer, teminat için çıkarıldığı mahkemede yargıca yalvardı:

Sedef BOŞNAK

Alkollüyken, Gazimağusa Alasya İlkokulu'nda direkte asılı bulunan KKTC ve TC bayraklarını sirkat eden Namık Kemal Özer, teminat için çıkarıldığı mahkemede, söz verilmesi üzerine yargıca, adeta kendisini cezaevine göndermesi için yalvardı.

Suçlarını kabul eden genç zanlı, sosyal yardımla hayatını idame ettirdiğini, kimsesiz olduğundan kendini içkiye verdiğini beyan ederek, "Beni cezaevine gönderin, dışarıda kimsem yok. Alkol alıp, saçma şeyler yapıyorum" diyerek ilginç talepte bulundu.

Sıra yargıda

Meseleyle ilgili tutuklanan Namık Kemal Özer, dün, mahkemenin Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzuruna çıkarılarak, işlediği suçtan ileride yargılanmak üzere, zanlıyı, KKTC vatandaşı 2 kefilin lehine imza edeceği 15'er bin TL'lik kefalet senedi karşılığında serbest bıraktı.

Teminat şartlarını yerine getirmeyen zanlı, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Zanlı, ya teminat şartlarını yerine getirene dek, ya da, davaları sonuçlanıncaya değin, her ne şart altında olursa olsun 1 ay süresince cezaevinde kalacak.

Tahkikat bitti

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, dünkü teminat duruşmasında, meselenin olgularını aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube Amirliği'nde görevli Polis Memuru Löğmen Yücetürk'ü yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis, zanlının, 7-8 Nisan 2017 tarihleri arasında, Alasya İlkokulu'nda, avludaki bayrak direklerine asılı olan KKTC ve TC bayraklarını sirkat ettiğini söyledi.

Tanık polis, aldığı şikayet üzerine, güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek zanlıyı derdest emri gereği tespit edip tutukladığını anlattı ve zanlı aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamladığını belirttikten sonra, mahkemeden zanlı aleyhine uygun bir teminat talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanı değerlendiren yargıç, davaları sonuçlanıncaya değin, KKTC dışına çıkmaktan men ettiği zanlıyı, KKTC vatandaşı 2'şer kefilin lehine imza edeceği 15'er bin TL'lik kefalet senedi karşılığında serbest bıraktı.

Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.