1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "BENİM DERDİM AÇLIK DEĞİL ÇARESİZLİK!"
"BENİM DERDİM AÇLIK DEĞİL ÇARESİZLİK!"

"BENİM DERDİM AÇLIK DEĞİL ÇARESİZLİK!"

"BENİM DERDİM AÇLIK DEĞİL ÇARESİZLİK!"

A+A-

 

Yasin Çelik, “Ne para ne gıda yardımına ihtiyacım yok. Aç yaşadığımız da doğru değildir. Evim, arabam, işim, param her şeyim var. Tüm aileme de bakabilirim. Benim tek istediğim imam nikahlı eşimden dünyaya gelen kızıma kimlik çıkarabilmek ve ülkeme dönmek” dedi.

Aç yaşadıklarına ilişkin haberin erkeklik onurunu ve gururunu rencide ettiğini belirten Yasin Çelik, “Sokakta yürüyemez oldum. Haberi okuyan maddi yardımda bulunmak istedi. Birçok tanıdığım da yüzüme karşı beni kınadı. Ağabeyim bile bu haberden sonra bana tavır aldı” dedi.

“Kızıma soyadımı vermek istiyorum”

Evli ve 6 çocuk babası Yasin Çelik, ilk 5 çocuğunun resmi nikahlı eşi Remziye Çelik’ten 2 yaşındaki son çocuğunun da imam nikahlı eşi Zeynep Turan ile birlikteliğinden dünyaya geldiğini kaydetti.
Zeynep Turan ile resmi nikahları olmadığından çocuğunun doğumunda sigortasının hastane masraflarını karşılamadığını, kendisinin de o dönem ki maddi sıkıntısı ve biraz da ihmalkarlığı sebebi ile hastane masraflarını ödeyemediğini söyledi. Zeynep Turan’ın da 5 ay önce aile içerisinde çıkan bir kavganın mahkemeye taşınması neticesinde Türkiye’ye sınır dışı edildiğini belirten Yasin Çelik, Turan’ın 7 yıllık vize borcundan ötürü ülkeye geri dönüş yapamadığını ifade etti.

Zeynep Turan’ın Türkiye’de olmasından ötürü, kızına kimlik çıkaramadığını ifade eden Çelik, söz konusu kavga sonucunda mahkemelik olduklarından dava sonuçlanıncaya kadar kendisinin de KKTC dışına çıkamadığını belirtti.

Elçilik’ten yardım istedi

Kimliği olmadığından ötürü minik kızının da Türkiye’ye çıkışının mümkün olmadığını söyleyen Yasin Çelik, TC Büyükelçiliği’nden bu konuda yardım talep etti.

Çelik, “Tek istediğim kızıma soyadımı verip, kimlik çıkarabilmek. Annesi ülkeye gelemiyor ben Türkiye’ye gidemiyorum. Benim TC Elçiliği’nden talebim kimlik konusunda bana yardım edilmesidir. Hatta mümkünse beni ve ailemi sınır dışı etsinler. 10 yıldır bu ülkede öyle zorluklar yaşadım ki, artık ülkeme dönmek istiyorum” diye dert yandı.

“Herkes bilsin aç değil açıkta değilim”

Maddi durumu hakkında kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini öne süren Yasin Çelik, şunları söyledi: “Her insan gibi benim de dönem dönem maddi sıkıntı yaşadığım zamanlar oldu. Ama hiçbir zaman ne aç kaldım ne de ailemi aç bıraktım. Şükürler olsun, zenginim demiyorum ancak kendime ve aileme yetiyorum. Türkiye’de evim, arsam arabam var. KKTC’de de içerisinde sorunsuz yaşadığım bir ev, arabam, işim ve geçinmeme yetecek kadar maddi gelirim var. Buzdolabım ise her zaman tıka basa doludur. Her mutfak alışverişimde markete en az 600 TL ödüyorum. Zaten aç olduğumu iddia edenler de bunu sadece kuru sözlerle ifade etmiş. Fotoğraflarla kanıtlayamamıştır. Çünkü dolabımda her gün için dolu dolu et, tavuk, süt var.”

Havadis
 
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.