1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BERBERLER BİRLİĞİ’NİN YENİ BAŞKANI YENER YILDIZ OLDU
BERBERLER BİRLİĞİ’NİN YENİ BAŞKANI YENER YILDIZ OLDU

BERBERLER BİRLİĞİ’NİN YENİ BAŞKANI YENER YILDIZ OLDU

Berberler Birliği’nin Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Yener Yıldız seçildi.

A+A-

Berberler Birliği’nin Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa Yener Yıldız seçildi.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’ndan verilen bilgiye göre, Coşkuner Beer Garden’da yapılan genel kuruldaki seçim sonucunda Yener Yıldır 30, Nihat Ramazanoğlu da 26 oy alırken, As Başkan Salih Ulaş, Birlik Sekreteri Kamil Racioğlu oldu.

Diğer yönetim kurulu üyeleri ise Emin Çabuk, Mustafa Küpeli, Mustafa Yüzgeç, Ömer Dinç ve yedek üye Serdal Çökü ile Erol Ersöz olarak belirlendi.

Denetleme kurulu üyeleri Doğan Zorlu, Süleyman Giriş, yedek üye Hasan Güfta olurken, Disiplin Kurulu ise Doğan Zorlu ve Soner Tekeli’den oluştu.

MALİ RAPOP 20 GÜN SONRA

Ayrıca, genel kurulda mali raporun murakıp tarafından yeniden ele alınarak incelenmesine ve 20 gün sonra genel kurulun mali raporu tekrar görüşmesine de karar verildi.

YILDIZ: “USTALIK BELGESİ OLAN KİŞİLER DÜKKAN AÇMALI”

Birlik Başkanı Yener Yıldız genel kurulda yaptığı konuşmada yeni yönetim olarak berberlik alanında önemli çalışmalar yapmayı planladıklarını belirterek, özellikle berber dükkanı açmak isteyen kişilerin meslekten gelen, ustalık belgesi sahibi kişilerden oluşması için mücadele vereceklerini ifade etti.

“PERŞEMBE 13.00’TEN SONRA, PAZAR TAM GÜN KAPALI OLMALI”

Yıldız, berberlerin çalışma saatleri konusunda ise Perşembe günleri saat 13.00’ten sonra kapalı olması, Pazar günleri de tam gün kapalı olması için çalışma başlatacaklarını vurguladı.

Yıldız, Perşembe öğleden sonra veya Pazar günü düğün nedeniyle damat tıraşı için dükkanı açmak isteyen berberlerin ise Odaya veya birliğe başvurup, izinli olarak dükkanı iki saat süreyle açabileceklerini ifade etti.

TULGA

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, mesleki alanlarda birçok işyerinin açıldığını, bunun da plansızlık sonucu olduğunu ifade ederek sektörel planlamanın aciliyetine değindi.

Tulga, ekonomide gelişmeyi sağlamak için planlama yapmanın şart olduğunu belirterek, yapılacak çalışmalarda Berberler Birliği ile sıkı bir diyalog içerisinde olacaklarını ve birlikte hareket edeceklerini kaydetti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.