1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BEROVA, ANTALYA’DA ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU
BEROVA, ANTALYA’DA ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU

BEROVA, ANTALYA’DA ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre,

A+A-

BEROVA, ANTALYA’DA ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU

19. Milli Eğitim Şurası’na katılmak için gittiği Antalya’da çeşitli temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve beraberindeki heyet, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile, Engelli ve Engelli Aileleri Rehabilite ve Eğitim Merkezi’ni de ziyaret etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Antalya Engelli Aileleri Rehabilite ve Eğitim Merkezi’nde Prof. Dr. Şükran Taçoy ve diğer yetkililerden bilgi alan Berova, merkezin, engelli olanlar ve ailelerine oldukça güzel imkanlar sağladığını gözlemlediğini, böyle donanımlı ve engelli bireylerin her konuda gelişimini de sağlayacak benzer bir merkezin KKTC’de de hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile de bir araya gelen Bakan Berova, Antalya’nın özellikle turizm açısından büyük bir gelişme kaydettiğini belirtti.

Menderes Türel ise, KKTC’yi çok seven bir belediye başkanı olarak bu ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi.

19. Milli eğitim Şurası”na katılmak için Antalya’ya giden Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve beraberindeki heyet, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Akdeniz Üniversitesi’nin son günlerde yapmış olduğu üstün başarılardan Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti halkı adına çok mutlu olduklarını dile getiren Bakan Özdemir Berova, “Akdeniz Üniversitesi ile ikili işbirliği içinde olmak bize gurur verir. Akdeniz Üniversitesi’ndeki başarılı ve profesyonel akademisyenlerin yanında Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti gençlerinin eğitilmesi bizleri çok mutlu edecektir” dedi.

Bakan Berova ve heyetinin ziyaretinden çok memnun olduğunu söyleyen Rektör Kurtcephe ise heyete, Akdeniz Üniversitesi’nin son yıllarda elde ettiği başarıları anlattı. Akdeniz Üniversitesi olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her zaman yanında olduklarını söyleyen Kurtcephe, “Dünyanın dört bir yanından yüzlerce ülke ile işbirliğimiz var.

Yavruvatanımızla yapacağımız ortak çalışmalar da bize mutluluk verecektir” diye konuştu.

Ziyarette Bakan Berova, Rektör Prof. Dr. Kurtcephe’ye Kıbrıs’a özgü hediyeler, Rektör Kurtcephe de Bakan Berova’ya Akdeniz Üniversitesi anısına çeşitli hediyeler verdi.

Antalya temaslarını tamamlayan Bakan Berova ve heyeti KKTC’ye döndü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.