1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BES’TEN BİR DİZİ EYLEM KARARI
BES’TEN BİR DİZİ EYLEM KARARI

BES’TEN BİR DİZİ EYLEM KARARI

BES, Sayıştaylığın LTB’de yaptığı denetimler sonucunda açıklaması gereken ancak 3 yıldır açıklanmayan rapor nedeniyle bir dizi eylem kararı aldığını açıkladı…

A+A-

 

Belediye Emekçileri Sendikası Sayıştaylığın Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaptığı denetimler sonucunda açıklaması gereken ancak, 3 yıldır açıklanmayan raporu Sayıştay Başkanlığının sürekli ertelemesi ve söz verdiği halde açıklamaması nedeni ile bir dizi eylem kararı aldığını açıkladı. BES Başkanı Ulus Arpalıklı Kıbrıs Postası’na yaptığı açıklamada, Sayıştaylığın raporunu Mart ayında açıklayacağını söylediğini fakat mali raporlarını açıklamadığını belirtti.

Arpalıklı, Sayıştaylığın Cumhurbaşkanlığı’na bağlı bir kurum olduğunu ifade ederek, bir çekinceleri olup olmdığını merak ettiğini söyledi. Arpalıklı, önümüzdeki günlerde Sayıştaylık önünde eylem yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Arpalıklı: “Maaşlar ödenmiyor, çalışanlar güvencesiz”

Ulus Arpalıklı, Yeni Erenköy Belediyesi’nde Ocak ve Şubat ayı maaşlarının ödenmediğini, Sosyal Sigorta yatırımlarının yapılmadığını belirterek, belediyenin kötü yönetildiğini kaydetti. Çalışanların güvencesiz bir şekilde çalıştıklarına vurgu yapan Arpalıklı, BES’in çalışanların temsilcisi olduğunu, bu nedenle de dün sabahtan itibaren Yeni Erenköy Belediyesi’nde eylem başlattıklarını belirtti.

Arpalıklı, hükümetin verdiği sözleri yerine getirmediğini söyleyerek, çalışanların mağdur durumda olduğunu kaydetti. Arpalıklı, devlete olan ihtiyat sandığı ve sigorta primlerinin belediye katkı payları artırılarak 15 Şubat’ta yatırımının yapılacağı sözünün verildiğini, ancak bu sözün de tutulmadığını ifade etti. Tüm belediyeler ve özellikle kırsal kesim belediyelerinin katkı paylarının artırılmadığını da dile getiren Ulus Arpalıklı, 28 belediyenin 17’sinde çok büyük sıkıntılar olduğunu kaydetti.

“Belediyeler Birliği ile birlikte hareket edeceğiz”

Arpalıklı, Belediyeler Birliği ile birlikte hareket etme kararı aldıklarını, belediyelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Ahmet Benlı’nin partisi CTP ile ilişkilerini bu nedenle askıya aldığını söyledi. Arpalıklı şunları belirtti: “Yeni Erenköy Belediyesi’nde eylemlerimizin başlangıcını yaptık. Hükümet verdiği sözleri tutmadı. Böyle devam ederse eylemlerimizin dozu artarak sürecektir...”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.