1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BIÇAKLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRMEKLE SUÇLANAN...
BIÇAKLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRMEKLE SUÇLANAN...

BIÇAKLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRMEKLE SUÇLANAN...

Bıçaklı saldırı gerçekleştirmekle suçlanan Azeri Zanlılar Vasif Gambarov,Rashat Hüseyinli vee Mirsahi Mehtiyev dün Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Hasan ÇAĞDA

Gime'de Kordonboyu Caddesi üzerinde önceki gün sabaha karşı 00:20 caddelerinde çıkan kavgada Umut Turan ve Ali Malkoçu bıçakla ciddi şekilde yaralayan Azeri zanlılar Vasif Gambarov, Rashat Hüseyinli ve Mirsahi Mehtiyev dün Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 3 günlük tutukluluk emri alındı. Zanlılar aleyhinde "Katle Teşebbüs", "Ağır Yaralama" ve Kanunsuz Bıçak Taşıma" suçlarıyla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini kaydeden yetkililer, olayda bıçaklanarak ciddi şekilde yaralanan Umut Turan ve Ali Malkoç'un Lefkoşa Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin sürdüğünü söyledi. Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin'in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında Iddia Makamı Başsavalık adına Savcı Mustafa Atakan hazır bulundu. Mahkemede Vasif Gambarov'u avukatı temsil ederken, Rashat Hüseyinli ve Mirsahi Mehtiyev, şahsen hakim karşısına çıktı. Girne Adli Şube'de görevli Müfettiş Muavini Umut Demir, Iddia Makamının tanığı olarak yeminli şahadet vererek olgularını aktardı.

Mahkemede Vasif Gambarov'u avukatı temsil ederken, Rashat Hüseyinli ve Mirsahi Mehtiyev, şahsen hakim karşısına çıktı. Girne Adli Şube'de görevli Müfettiş Muavini Umut Demir, iddia Makamının tanığı olarak yeminli şahadet vererek olguları aktardı. Demir, zanlılar Vasif Gambarov, Rashat Hüseyinli ve Mirsahi Mehtiyev'in 29 Mart 2015 tarihinde Girne'de meydana gelen "Katle Teşebbüs", "Ağır Yaralama" ve Kanunsuz Bıçak Taşıma" suçlarıyla methaldar olduğunu söyledi. Söz konusu tarihte 00:20 raddelerinde Kordonboyu Caddesinde çıkan kavgada zanlı Vasif Gambarov'un tasarrufunda bulundurduğu ağız uzunluğu 10 santim, toplam uzunluğu 20 santim olan bıçakla Ali Malkoç'u göğüs ve karnından  2 kez, Umut Turan'ı ise göğüs, bel ve omzundan 3 kez bıçaklayarak ciddi sekilde yaraladığını vurgulayan Demir, zanlıların güvenlik kameralannda yapılan inceleme ile tespit edilerek kalmakta oldukları ikametgahlarında gözaltına alındıklarını belirtti.

Zanlıların konu bıçağı attıkları yeri gösterdilderini kaydeden Demir, olayla ilgili gönüllü ifade de verdiklerini söyledi. Tahkikatın devam ettiğini dile getiren Umut Demir, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, cürümlerin ortaya çıkarılmasındaki amme menfaatini ön planda tutarak adaletin tecellisi ve tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlılann 3 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.