1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİDEN KIBRIS’TA ‘SELFİE’LENDİ
BİDEN KIBRIS’TA ‘SELFİE’LENDİ

BİDEN KIBRIS’TA ‘SELFİE’LENDİ

Biden Kıbrıs’ta ‘selfie’lendi

A+A-

Kıbrıs’a tarihi bir ziyaret gerçekleştiren ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, başkent Lefkoşa’daki temaslarında ‘selfie’lendi. Biden’ın ziyareti, Türk ve Rumlar arasında çözüme yönelik yeni bir umut kaynağı oldu.

KKTC’de iktidarda bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Fazilet Özdenefe dün BM denetimindeki ara bölgede sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yapılan görüşmede, Başkan Yardımcısı Biden’la çektiği selfie fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Fotoğraf, sosyal medyada yüzlerce beğeni aldı.

1-124.jpg

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Türk ve Rum sivil toplum temsilcilerine Kıbrıs’ta önemli bir çözüm fırsatı bulunduğunu belirterek, çözümden Ada’nın her iki tarafının da büyük çıkar sağlayacağını söyledi.

HAYAT ÖPÜCÜĞÜ
Biden’ın ziyareti KKTC ve Güney Kıbrıs medyasında da tek gündem maddesi oldu. KKTC medyası, çözüm için umutların arttığına ve müzakerelerin hızlandırılmasına dikkat çekerken, Rum medyası, Biden’ın ‘İki lider anlaşırsa kapalı Maraş konusunda ABD her türlü desteği verecek’ açıklamasını ön plana çıkardı. Yapılan yorumlarda, ABD Başkan Yardımcısı’nın tıkanma aşamasına gelen müzakerelere hayat öpücüğü verdiği belirtildi.

KERRY DE GELİYOR
ABD Başkan Yardımcısı’nın ardından Dışişleri Bakan John Kerry’nin de Ada’ya ziyaret edeceği öğrenildi. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Tarihi ilan etmek istemiyorum ancak John Kerry’nin de geleceğini söyleyebilirim” dedi. ABD’nin yoğun ilgisinden memnun olduğunu belirten Eroğlu, temkinli olmak kaydıyla çözüm umutlarının daha da arttığını söyledi.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.