1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİLGİ EDİNME VE DEĞERLENDİRME KURULU OLUŞTURULDU
BİLGİ EDİNME VE DEĞERLENDİRME KURULU OLUŞTURULDU

BİLGİ EDİNME VE DEĞERLENDİRME KURULU OLUŞTURULDU

Bakanlar Kurulu, Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu’nun oluşturulmasını onayladı.

A+A-

Bakanlar Kurulu, Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu’nun oluşturulmasını onayladı.

Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu Kararına göre, Bilgi Edinme Hakkı Yasası uyarınca, idare için bilgi edinme hakkının kullanılmasına ilişkin kararlar vermek, idarece verilen ret kararlarına karşı bilgi edinme başvurusunda bulunanların itirazlarını incelemek üzere oluşturulan kurula üyeler de atandı.

Karara göre kurula üye olarak, Başbakanlık Müsteşarı Alpay Afşaroğlu, Hukuk Dairesi’nden Savcı Aliye Özçınar, DAÜ’den Yard. Doç. Dr. Can Azer, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nden Avukat Şevket Gazi ve Müşavir (Müdür) Ferudun Üstün atandı.

Bakanlar Kurulu, Atatürk Öğretmen Akademisi 2014 Mali Yılı Bütçesi’ni de Maliye Bakanlığının görüşlerine tabi olmak kaydıyla onayladı.

TOHUMLUK ARPA İLE İLGİLİ ALINAN KARARLAR

Bakanlar Kurulu, 2013-2014 zahire üretim döneminde hasadı yapılacak tüm arpanın tohumluk arpa materyali maksatlarında değerlendirilmek üzere Toprak Ürünleri Kurumu tarafından alınmasına ilişkin kararlar da üretti.

Buna göre, 2013-2014 zahire üretim döneminde süren kuraklık dikkate alınarak, 2014-2015 zahire üretim dönemi için ihtiyaç duyulacak tohumluğun sağlanmasına katkı olması için hasadı yapılabilecek arpanın tohumluk materyali olarak değerlendirilmesi amacıyla zahire üreticilerinin kendi tohumluk ihtiyaçları dışında kalan tüm miktarların Toprak Ürünleri Kurumu’na satılmasının zorunlu olmasına karar verildi.

Bakanlar Kurulu, 2013-2014 zahire üretim döneminde hasadını yapacağı arpayı özel ve veya tüzel kişilere satarak Toprak Ürünleri Kurumu’na satmayan veya kendi tohumluk ihtiyaçları dışında kalan miktarları kuruma satmaktan kaçınan zahire üreticilerinin devlet bütçesinden veya bağlı daire, kurum ve kuruluşların bütçelerinden her ne ad altında olursa olsun sağlanmakta olan nakdi ve veya aynı destek, yardım ve tazminatlardan yararlandırılmamasını kararlaştırdı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.