1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURULU’NDA GELİŞME
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURULU’NDA GELİŞME

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURULU’NDA GELİŞME

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurulu’nda Alpay Avşaroğlu’ndan boşalan üyeliğe

A+A-

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURULU’NDA ALPAY AVŞAROĞLU’NDAN BOŞALAN ÜYELİĞE MEHMET CEYLANLI GETİRİLDİ

SAYIŞTAY RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurulu’nda Alpay Avşaroğlu’ndan boşalan üyeliğe Mehmet Ceylanlı getirildi.

Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nin Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurulu Üyeliği İçin Önerilen Adayın Değerlendirilmesine İlişkin Raporu  Meclis Genel Kurulu’nda oyçokluğuyla kabul edildi. Rapora göre,  CTP/BG üyesi Alpay Avşaroğlu’nun Başbakanlık Müsteşarlığına atanmasıyla boşalan görevi  Mehmet Ceylanlı yürütecek.

SAYIŞTAY RAPORLARI

Genel Kurul’da daha sonra ,Sayıştay Raporlarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Özel) Komite’nin raporları ele alındı.

İlk olarak komitenin,  Sivil Havacılık Dairesi Ek Mesai Hakkında Sayıştay Denetim Raporuna ilişkin Raporu görüşüldü.

Komite raporunun başkan Hasan Taçoy tarafından  milletvekillerinin bilgisine sunulmasının ardından rapor üzerine ilk sözü alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Meclis’te yasama ile yürütmenin birbirinden ayrılması gerektiği görüşünü belirtti. Araştırma komitelerinin genellikle hükümetin icraatlarına yönelik olduğunu belirten Angolemli, komite başkanın muhalefetten olmasının daha yerinde olacağını dile getirdi.

Daha sonra söz alan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı ise, devletin, yıllar önce ve bugünkü parayla yaklaşık 400 TL olan ek mesai ücretinin Sayıştay raporlarıyla ortaya çıkarılarak  hesabı sorulurken hükümetin, başka bir meselede bir şirketle 15 Milyon TL’lik alacağı için uzlaşmasını eleştirdi ve “ Tiyatro salonu eksik, memleketin kendisi tiyatro” dedi.

UBP Milletvekili Komite Başkanı Taçoy, bu komitenin, Meclis’te birikmiş 150 kadar Sayıştay raporunu  güncelleştirmek için kurulduğunu anlatarak, incelenen dosyalarda bakanlıklara hatırlatmalar yaparak, Maliyenin dikkatini çekmeye çalıştıklarını kaydetti.

Daha sonra,  Sayıştay Raporlarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Özel) Komitenin, Vakıflar İdaresine Bağlı Mare Monte Otel'in Genel Tamirat İşleri İle İlgili Çıkılan İhaleler Hakkında Sayıştay Denetim Raporuna ilişkin Raporu’na geçildi.

Rapor  hakkında söz almak isteyen olmayınca, aynı komitenin bir sonraki raporu olan” Güzelyurt Kaymakamlığı 2011-2012 Mali Yılları Gelir Hesapları Sayıştay Denetim Raporuna ilişkin Raporuna”geçildi.

Rapor üzerine söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, tüm kaymakamlıklarda sorunlar yaşanmakta olduğunu belirterek, ülkede yasaların uygulanmamasını eleştirdi. “Bundan dolayı kaos içinde yaşamak durumunda kalıyoruz” dedi.

Angolemli, Girne, Güzelyurt ve Gazimağusa’da av tüfeği için ruhsat çıkarmayanlar olduğunu ve cezaya girdiklerini belirtti.

Kaymakamların partizanca atandığını iddia eden Angolemli, “ Partizanca atamalar yerine daha objektif, bu işi yapabilecek kişilerin Kaymakam yapılması gerekir” dedi.

Genel Kurul’da daha sonra Komitenin, Girne Kaymakamlığı 2011-2012 Mali Yılları Gelir Hesapları Sayıştay Denetim Raporuna ilişkin Raporu ele alındı.

Rapor üzerine söz alan CTP/BG Milletvekili Tufan Erhürman, ülkede iyi yasa çıkarmanın zor olması kadar çıkarılan yasaların uygulanmasının da zor olduğunu ve Girne’de 2 ayrı yasaya aykırılığın uygulandığını belirtti.

1998’de yürürlüğe giren ilgili yasa gereği, hizmetlerin görülmesi için bucak kuruluşu kurmak gerektiğini; Girne’de de 2 bucak olduğunu, bucaklardan birinin Girne, diğerinin de Çamlıbel olduğunu belirten Erhürman, “Çamlıbel’de hala bir kaymakamlık, bucak kuruluşu yoktur. Yasaya aykırı bir durum var” dedi.

Şehirde 25 bin, kırsalda 10 bin nüfus için bir sağlık merkezi kurulmasının da yasa gereği olduğunu dile getiren Erhürman, “Yasa size yap diyorsa ve yapmıyorsanız, bu ihmallerin de denetlenmesi gerekir… Meclisin var olan yasaların uygulanması konusunda ciddi bir denetim kurması gerekir” şeklinde konuştu ve  İçişleri ile Sağlık bakanlarını göreve çağırdı.

Daha sonra aynı Komitenin, Gazi Mağusa Kaymakamlığı ile Akdoğan ve Geçitkale Bucağı 2008-2012 Mali Yıllarına Ait Gelir Hesapları Sayıştay Denetim Raporuna ilişkin Raporu ele alındı.

Bu arada, Angolemli’nin, Vakıflar İdaresi’nde yapılan ihaleyle ilgili sorusunu yanıtlayan Taçoy, vakıfların 1998’de çıktığı ihalede teklifin farklı olması üzerine 1999’da ihalenin yenilendiğini anlatarak, gazete ilanına rağmen yönetim kurulu kararı olmadan ihaleye çıkıldığının belirlendiğini kaydetti.

Taçoy, Erhürman’ın konuşmasına atfen, sadece bucakların değil ilçelerin de yasal haklarının korunması, tam olarak hizmetlerini yerine getirmesi temennisinde bulundu.

Taçoy’un konuşmasının ardından Genel Kurul bugünkü çalışmalarını tamamladı.  Gelecek birleşim 31 Ekim Perşembe gün yapılacak.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.