1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİNLERCE ENGİNAR DALINDA KURUDU!
BİNLERCE ENGİNAR DALINDA KURUDU!

BİNLERCE ENGİNAR DALINDA KURUDU!

Üreticinin yüzünü güldürmedi!

A+A-

İskele bölgesinin önemli gelir kaynaklarından enginar, satışları ile bu yıl da üreticinin yüzünü güldüremedi. Tonlarca enginar değerinin altında fiyata pazarlandı. Fiyat düşük olunca enginarın bir kısmı da tarlada kaldı

Duygu ALAN

İskele’de tonlarca enginar pazarlanamadı, tarlada kaldı. Pazarlanan enginarlar ise gerçek değerinden satın alınmadı.

Enginar satışlarından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüzü gülmeyen üreticiler, yıllık üretimlerinden elde ettikleri kazançlarının maliyetlerini bile karşılamaya yetmediğini söyledi.

Üreticiler, ürün fiyatının tüccar tarafından belirlendiğini söyleyerek, devlet yetkililerine “Üreticiyi tüccarın insafına bırakma” çağrısı yaptı.

İskele’de enginar üreticisi, devletin üretime ve üreticiye sahip çıkmasını istedi.

 

“Yer altında su bırakmadık ama para kazanan yok”

İskele’de enginar üreticileri, Havadis’e yaptıkları açıklamada, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da enginarın değerinin altında satıldığını, onlarca dönüm enginarın da satılmayarak tarlada çürüdüğünü söyledi.

Enginar üreticinin fiyat konusunda birlik içerisinde olmadığı gibi devletin de bu hususta belirlenmiş bir politikası bulunmadığını ifade eden üreticiler, iki yıldır enginar üretiminden kazanç sağlayamadıklarını dile getirdi.

Üreticiler, “Ürünün satışı konusunda ne yazık ki tüccara mecburuz, hiçbir üretici, ürünü tüccara verirken fiyatı bilmiyor. Tüccar ürünü alıyor, pazarlıyor, Nisan ve Mayıs aylarında kendi belirlediği fiyat üzerinden de üreticiyi ödüyor. Bazı üreticiler üretiminin tamamını da pazarlayamıyor. Onlarca dönüm enginar tarlalarda çürüyor” diye konuştu.

Enginar üretiminin ciddi su tüketimi istediğini kaydeden üreticiler, “Yeraltında su bırakmadık ama bu işten kazanan üretici yok” diye sitem etti.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.