1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR AİLENİN DRAMI...
BİR AİLENİN DRAMI...

BİR AİLENİN DRAMI...

“Vicdansızlık yaptılar”

A+A-

Yenierenköy’de yaşayan Sonay Babili ailesi zor günler geçiriyor. Bankaya olan borcundan dolayı elektrik ücretini ödeyemediği için, geçen hafta evinin elektriği kesilen Babili, karanlıkta yaşıyor.

Evini geçindiremediği için maddi sıkıntı yaşayan Babili,  yardım bekliyor. Son günlerde ardı ardına gelen zamlarla birlikte elindeki paranın geçimi için yeterli olmadığını kaydeden Babili,  mantar ve ayrelli (kuşkonmaz)  toplayıp satarak, maddi sıkıntılarını gidermeye çalışıyor, ancak o da yetmiyor.

Evli ve bir erkek evlat sahibi olan Sonay Babili, kara kara ne yapacağını düşünüyor.

 “Vicdansızlık yaptılar”

Sonay Babili,  rahatsız olduğu için çalışamadığını, belirterek sıkıntılarını anlattı:

“Çalışma Dairesi’nden bin 132 Türk Lirası alıyorum. Elektrik parasını ödeyemediğim için geçen hafta perşembe günü evimin elektriğini kestiler. Vakıflar Bankası’na sağlık amaçlı ve evimin tamiri için aldığım 38 bin TL borcum var. Bankaya maaşımdan 780 Türk Lirası kesiliyor, geriye 350 Türk Lirası kalıyor.

Ben bu parayla ev mi geçindireyim, askerdeki oğluma mı bakayım, yoksa elektrik paramı mı ödeyeyim? ‘Ödemem’ demiyorum. Mantar, ayrelli toplar öderim ama hepsini birden istiyorlar. Açma parasıyla birlikte 918 TL ödemem gerekiyor.

Taksit taksit ancak ödeyebilirim. Geçmiş yıllarda bir dönem ödeyememiştim ancak elektriğimi kesmediler, taksite bağladılar ve ödedim. Bu kez eşimin yalvarmasına rağmen bizi karanlıkta bıraktılar. Şimdi karanlıkta kaldık. Lükse bile tüp alamıyorum ve mum ışığında oturuyoruz. Çok çaresizim, zaten her şeye zam geldi. Nasıl geçineceğimi bilemiyorum ve evde huzurum kalmadı. Ne olur bir yardım eli uzatsınlar…”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.