1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR ANLIK ÖFKESİ 8 AYINA MAL OLDU
BİR ANLIK ÖFKESİ 8 AYINA MAL OLDU

BİR ANLIK ÖFKESİ 8 AYINA MAL OLDU

Bir anlık öfke ile kardeşinin;

A+A-

Gazimağusa’ ya bağlı Güvercinlik köyünde, geçen yılın Ekim ayı içerisinde kardeşine ait ağılda bulunan tek göz evi ateşe veren Mahmut Aladağ, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 ay hapse mahkum edildi. Kardeşi Murtaza Aladağ’ın, ağılda bulunan evi kullanmasına izin vermediği gerekçesi ile 400 mg alkol tesiri altında konu ikametgahı eteşe verip 2 bin 700 TL maddi zarara neden olan Aladağ ile ilgili kararı Ağır Ceza Mahkeme heyeti üyelerinden Kıdemli Yargıç Fugen Ulutekin okudu.

İşsiz,parasız ve bunalımdaydı

Sanığın işlediği suçun çok ciddi ve vahim suçlar kapkasıma girdiğini söyleyen Ulutekin, yasa koyucunun konu suçlara hapislik cezası öngördüğünü söyledi. Konu suçun kundaklama olduğunu ve mal ile can güvenliğini tehlike altına atacak nitelikte olduğunu söyleyen Ulutekin, sanığın kendisine yardımcı olan kardeşinin malına zarar verdiğini söyledi. Konu suçlara caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerekliliğinin altını çizen Ulutekin, sanığın işsiz, parasız ve suçun işlendiği sırada bunalımda olmasını da  göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Hapislik dışında seçenek yok

Sanık lehinde ve aleyhindeki tüm hususları titizce değerlendirdikten sonra sanığa verilecek cezanın hapislik dışında bir ceza olamayacağını bildiren Ulutekin, sanığın sabıkasız oluşunu, müşteki olan kardeşi tarafından affedilmesini,  suçunu kabul  ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını  ve cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yattığı süreyide göz önünde bulundurduktan sonra sanık Mahmut Aladağ’ı 8 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.