1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR BAŞKA SKANDAL
BİR BAŞKA SKANDAL

BİR BAŞKA SKANDAL

Bir başka skandal

A+A-

Gazimağusa Hastanesi’nde yüz binlerce liralık vurgun iddiasını araştıran maliye müfettişlerine, bu kez milyarlık ilaç alımlarıyla ilgili ihbar yapıldı

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde önceki gün ortaya çıkan yüz binlerce liralık vurgun iddiası, maliye müfettişleri tarafından incelemeye alındı.

Hastane içindeki kamera kayıtlarını inceleyen müfettişlerin, özellikle röntgen hastalarından tahsil edilen paralarla ilgili faturaları da tek tek ele aldıkları bildirildi.

Bir hastadan 50 lira tahsil edilmesine karşın, fatura verilmemesi sonrasında yapılan şikayet üzerine patlak veren skandalın boyutları henüz bilinmiyor. Ancak geçici bir süre için izne gönderilen bir personelin vereceği ifade doğrultusunda polisin soruşturma başlatabileceği kaydedildi.

İlaç alımları da mercek altında
Yine Gazimağusa Hastanesi’ne milyarlarca liralık ihalesiz ilaç alımı hakkında ihbarda bulunuldu.

Olayı doğrulayan bir yetkili, aynı kişi veya kişilerin farklı şirket isimleri kullanarak hastaneye ihalesiz kanser ilacı sattıklarını, devletin bu şekilde milyarlarca lira zarara uğratıldığını iddia etti.

Konunun çok ciddi olduğunu belirten yetkili, maliye müfettişlerinin olay hakkında bilgilendirildiklerini ve gerekli araştırmaların başladığını ifade etti. Yetkili “ihalesiz ilaç alımlarının arkasında herhangi bir siyasi var mı?” sorusuna “olduğu iddia ediliyor” yanıtını verdi.

Diyalog

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.