1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR BU EKSİKTİ
BİR BU EKSİKTİ

BİR BU EKSİKTİ

Bir bu eksikti

A+A-

Palm Beach sahilinde bulunan ve içinde kimyasal madde olduğu belirtilen varil, Sivil Savunma’ya bağlı uzman ekiplerce kaldırıldı

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da dün sabah saatlerinde Belediyenin temizlik işçileri tarafından, Palm Beach kıyılarında bulunan ve üzerinde ingilizce olarak; “kimyasal madde içerir, çıplak elle dokunmayınız” yazılı varil bölgede paniğe yol açtı.

Elde edilen bilgilere göre dün saat 11.00 sıralarında Palm Beach bölgesinde görevli olan  belediyenin temizlik birimi işçileri, askeri kışlanın hemen karşı tarafında, kıyıya vurmuş halde gördükleri şüpheli varil üzerine durumu çevre koruma dairesine bildirdi. Çevre koruma dairesinin ihbarı ile olay yerine gelen Sivil Savunma Teşkilatı Gazimağusa Şubesi ekipleri şüpheli varilin üzerinde ingilizce ; “kimyasal madde içerir, çıplak elle dokunmayınız” yazısını görünce, durumu merkeze bildirdi.

Lefkoşa’dan yola çıkan Sivil Savunma Teşkilatı’na ait arama kurtarma ekipleri, şüpheli varili geniş güvenlik önlemleri altında paketledikten sonra, incelenmek üzere Devlet Kimya Laboratuvarı’na götürdü.Şüpheli varilin içerisindeki maddenin ne olduğu detaylı incelemenin ardından ortaya çıkacak.

Sucuoğlu: Raporu bekliyoruz
Sağlık Bakanı dr.Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa’da sahile vurulan varilin incelemeye alındığını belirtirken, içindeki kimyasalın ne olduğunu tespit etme çaışmalarının sürdüğünü söyledi.
Sucuoğlu, “Bu çalışmalar birkaç gün de sürebilir” diyerek, Devlet Laboratuvarı’ndan rapor beklediklerini belirtti.

 Öte yandan şüpheli paketin ilk görüldüğü saat olan 11.00’dan sonra sadece bir saat gibi kısa bir sürede koordineli olarak çalışılarak varilin güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaştırılması da bölge halkının takdirini topladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.