1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR DAHA YAPMA
BİR DAHA YAPMA

BİR DAHA YAPMA

Bir daha yapma

A+A-

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, ayrıldığı eşi Y.D’yi defalarca tehdit ettiği ileri sürülen Mustafa Kemal Deniz hakkındaki kararı dün açıkladı. Kaza mahkemesi yargıcı Hale Ahmet Raşit,bir ay cezaya çarptırılan ve cezaevinde tutuklu bulunan ve15 gün sonra tahliye olacak olan sanığı sert bir dille uyardı. Yargıç, sanığa son bir şans verdiklerini, bir daha yapması halinde cezaevinden hiç çıkamayacağını söyledi.

Daha önceki duruşmada, Lefkoşa Gelibolu bölgesinde yaşayan eski eşi Y.D’nin evine 13 Mayıs tarihinde giden sanığın, “Ben size yapacağımı bilirim, başınıza belayım, ya siz beni öldürüp kurtulursunuz, ya da ben sizi öldüreceğim” diyerek tehdit yağdırdığı aktarılmıştı. Şikâyet üzerine gözaltına alınan ve mahkeme kararı ile tutuklu yargılanmak üzere 15 gün süre ile cezaevine gönderilen sanık hakkındaki dava dün karara bağlandı.

“Umarım bu ders olur”

Kararı okuyan yargıç Raşit, sanığın daha önce de eski eşini rahatsız ettiğini, bu tür suçların toplum vicdanını rahatsız ettiğini ifade etti. Sanığın eski eşinden 8 yaşında bir çocuğu bulunduğunu belirten yargıç, karar verirken bu hususun göz önünde bulundurulduğunu açıkladı.

Yargıç, sanığı işlemiş olduğu şiddet tehdidi suçundan 1 ay süre ile hapse mahkûm ettiğini açıklarken,15 gün sonra tahliye olacak sanığı sert bir dille uyardı. Yargıç, “Bir daha benzer suç veya başka bir suçtan dolayı mahkemeye gelirsen cezaevinden çıkmayacaksın. Cezaevinde kaldığın süre umarım sana bir ders olur. Bir daha eski eşini rahatsız etmeyeceksin, eğer öfkene hakim olamıyorsan profesyonel yardım alacaksın ancak bir daha karşıma bu suçla gelmeyeceksin” dedi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.