1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR EVLAT İÇİN BÜYÜK ACI!
BİR EVLAT İÇİN BÜYÜK ACI!

BİR EVLAT İÇİN BÜYÜK ACI!

Babasının cesedini çıkardı;

A+A-

 

Kıbrıs Türk Petrolleri'nde dalgıçlık yapan ve geçirdiği talihsiz iş kazasında yaşamını yitiren 51 yaşındaki Levent Şentan, dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Gazimağusa’da Atık Su Arıtma Tesisleri’nde filtre değişimi için oğlu Derviş ve arkadaşı birlikte denize dalan 51 yaşındaki Levent Şentan, talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Ülke genelinde büyük üzüntüye neden olan olay dün sabah Gülseren askeri kışlasında, Su İşetmelerine ait arıtma tesisinde filtre değişimi yapan Levent Şenkan’ın, varillerle filtrenin arasına sıkışması sonucu gerçekleşti.

Babasını suyun 9 metre derinliğinde kasılmış şekilde gören oğlu Derviş Şentan, oksijen tüpünü bile takmadan üzerindeki ağırlıklarla hemen suya daldı ve babasını çıkardı.

Derviş Şentan,  daha sonra babasını önce tekneyle karaya  ardından da  Gazimağusa Devlet Hastanesine götürdü.

Hastaneye geldiğinde öldüğü tespit edilen Levent Şentan için yapılacak hiç bişey kalmamıştı.

Derviş: Defalarca bu işi bırakmasını söyledim

Hastane önünde saatlerce babasından gelecek iyi haber için umutla bekleyen Derviş Şentan, “Yıllardır babam bu işi yapıyordu, bana da her şeyi öğretmişti, kendisine defalarca bu işi bırak ben yaparım baba dememe rağmen işine aşık biriydi ve bırakmadı” şeklinde konuştu.

“Babamı suyun altında kasılmış şekilde buldum”

Yaşadıkları talihsiz olayı anlatan acılı evlat, sabah evden keyifli bir şekilde çıktıklarını, bölgeye gittiklerini, hatta işe başlamadan önce balık bile avladıklarını söyledi.  Babasını birden suyun altında kasılmış vaziyette gördüğünü anlatan Derviş, hemen üzerindeki ağırlıklarla dibe daldığını ve babasını çıkardığını söyledi.

Göğsünde yara vardı

Derviş Şentan, sudan çıkarıldığı anda babasının göğsünde bir de yara olduğunu gördüğünü kaydetti.  

Talihsiz kazayı duyan Levent Şenkan’ın yakınları hastaneye koştu. Levent Şentan’ın bazı yakınları oğlu Derviş Şentan’a annesi ve kardeşine haber vermesini söyledi. Ancak “ babam bana emanetti, ben söyleyemem” diyen Derviş, uzun süre ailesini aramadı. Acı olayı duyan Levent Şenkan’ın eşi ve  kız kardeşleri acı haber sonrası baygınlık geçirdi.

Yakınları gazetecilere saldırdı

Hastane önünde bekleyen Levent Şentan’ın bazı akrabaları, görevlerini yapan gazetecilere tepki gösterdi. Gazeteciler, ambulans şoförleri tarafından hastane içerisinde bir odaya alınarak, Şentan’ın yakınlarının sakinleşmesi beklendi.  Levent Şentan’ ın  soğukkanlılığını koruyan oğlu Derviş Şentan ise, yaşanan olay ile ilgili üzüntüsünü dile getirerek gazetecilerden özür diledi.

Kıbrıs Türk Petrollerinin dalgıcıydı

Kıbrıs Türk Petrolleri’nin dalgıcı olan Levent Şentan, 51 yaşındaydı. Evli olan Levent Şentan’ın Derya  ve Derviş isminde iki çocuğu var. Aslen İskeleli olan Levent Şentan mesleğini çok seven biri olarak biliniyor. Şentan, çevresi tarafından da oldukça sevilen ve sayılan bir insandı.

Şentan’ın ölüm nedeni belli oldu

Gazimağusa’da Atık Su Arıtma Tesisleri’nde filtre değişimi yapıldığı esnada yaşamını yitiren 51 yaşındaki Levent Şentan’ın ölüm nedeni, dün yapılan otopsi sonucunda belli oldu.
Polisin, açıkladığı otopsi raporuna göre, Şentan, “Göğüs kemiklerinin kırılmasına bağlı iç kanama ve boğulma” sonucunda hayatını kaybetti.

Polis, filtreleri değiştirmek amacıyla daldığı sırada, filtre ile variller arasında sıkışan Şentan’ın göğüs kemiklerinin kırıldığını belirtti. Hareketsiz kalan Şentan’ın bir süre sonra boğularak, yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.