1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR KADIN TARAFINDAN TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI
BİR KADIN TARAFINDAN TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

BİR KADIN TARAFINDAN TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Cinayet davası!

A+A-

 

Kumarda kazandığı para için öldürülen Kıbrıslı Türk Mehmet Hassan’ın cinayet davası başladı

Geçtiğimiz Mart ayında Londra’da Islington’daki evinde öldürülmüş olarak bulunan Kıbrıslı Türk Mehmet Hassan’ın, kumarda kazandığı para için öldürüldüğü ve kumarhanede tanıştığı 25 yaşındaki genç bir kadın tarafından tuzağa düşürüldüğü ortaya çıktı.

Londra’daki Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey’de başlayan davada, üç çocuk babası, yalnız yaşayan Mehmet Hassan’ın Londra kumarhanelerinin tanınmış siması olduğu ve kazandığı paralar nedeniyle , tuzağa düşürülüp, öldürüldüğü ifade edildi, Eşinden boşanan ve Islington’daki dairesinde yaşayan Mehmet Hassan’ın kumarhanede tanıştığı 25 yaşındaki Leonie Granger’in ilgisinden çok memnun olduğu ve arkadaşlarına “ para bile ödemesine gerek kalmadan birlikte olduğunu” söylediği belirtildi. Duruşmada, hastanede bakıcılık yapan Granger’in Hassan’ı yüksek miktar para kazandığı için gözüne kestirdiği, erkek arkadaşı ve onun arkadaşı kanalıyla öldürttüğü iddia edildi. Duruşma savcısı Crispin Aylett, 12 kişilik jüriye Granger’in Mehmet Hassan ile sadece parası için ilgilendiğini, Şubat ayında tanıştıkdan sonra defalarca birlikte olduklarını, geçtiğimiz Mart ayının 23’ü gecesinde ise Palm Beach Casino’sundan birlikte çıkıp, bir taksiyle eve gittiklerini anlattı.

Olay gecesi, İslington’da Mehmet Hassan’In dairesinde bir saat kalan Granger’ın, Kıbrıslı Türkü erkek arkadaşı Kyrron Jackson ve arkadaşı Nicholas Chandler’ın pusuya düşürmesini sağladığıni iddia eden Aylett, “ İddia makamı, Granger’in Hassan’ın ya kapıyı iki kişiye açtığını veya hafif aralık bıraktığını sanıyoruz. Zanlılar dışında Mehmet Hassan’ı sağ gören son kişi Leonie oldu. “ dedi.

Elleri ve ayaklarından bağlandıktan sonra feci şekilde dövülen ve başı ezilen talihsiz adamın evinde para arayan zanlıların, mikrodalga fırındaki nakit parayı alıp kaçtıkları ve Hassan’ın cansız bedenini bıraktıkları iddia edildi.

Duruşmada, Leonie Granger’ın bindiği takside, şöförün ifadesine göre telefonla devamlı zanlılarla temas halinde bulunduğu ve “ Yemin edin, parayı ben gördüm, evdeydi. Çekmecelere de bakın “dediği belirtildi. Duruşmada, jüriye Mehmet Hassan’ı tuzağa düşüren Leonie Granger’in telefonunda, olay gecesi 3 kişinin nakit paraları saydığı, pantalonlarının içine sokarken gösteren görüntüleri izletildi. Zanlılardan Leonie’nin sevgilisi Kyrron Jackson’un paraları sayarken maske taktığı görüldü. Savcı, Mehmet Hassan dairesinde cansız yatarken, 3 kişinin onun kumardan kazandığı paraları havalara fırlattığını söyledi.

Mehmet Hassan’ın cansız bedeni, olayın ertesi günü kızkardeşinin polise bildirmesi ile bulundu. Polisin eve girdiğinde, Hassan’ı yatak odasında kan gölünde yatarken, dizleri paket sarmaya yarayan seloteyp ile bağlı, bilekleri ise kravatla bağlı olarak bulunduğu bildirildi. Yapılan otopsi sonunda ölümün vahşi bir saldırı sonunda, tekme ve başına aldığı darbelerle gerçekleştiği anlaşıldı. Polislerin gözaltına alması sırasında ağladığı belirtilen Leonie Granger, olay gecesi Mehmet Hassan’ın kendisine kokain içmeyi teklif ettiğini , soygunda rolü olduğunu kabul ettiği, ancak cinayetle bir ilgisi olmadığını iddia ettiği ifade edildi.

Cinayetle ilgili yargılanan Kyrron Jackson ve Nicholas Chandler’in geçen sene ocak ayında Kensington semtinde bir kumarhaneyi soymaktan arandığı, yüzleri kar maskeli gerçekleştirdikleri soygunda 10 bin sterlin çaldıkları , ayrıca kaçmak için bir taksi söförünü kaçırdıkları, el ve ayaklarını bağladıktan sonra arabanın bagajına attıkları, soygunun şöförün kaçmayı başardıktan sonra ortaya çıktığı belirtildi. İkilinin para hırsıyla her yola başvurabilecek tehlikede olduğu, bir cinayet işlemelerinin an meselesi olduğu da mahkeme ifade edildi.

Old Bailey’deki dava devam ediyor.

3 çocuk babası Hassan’ın, evinde her zaman en az 20 bin sterlin nakit parası bulunduğunu söyleyen arkadaşları, Kıbrıslı Türkün “ Mem “ olarak tanındığını söylediler.. Uzun yıllardır İngiltere’de yaşadığı belirtilen, eşinden ayrı yaşayan 3 çocuklu Türkün yakın arkadaşları, Hassan’ın her zaman güler yüzlü, saygılı biri olduğunu, kumara düşkünlüğünün herkes tarafından bilindiğini belirttiler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.