1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI!
BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI!

BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI!

“güç delisi” oldular...

A+A-

 

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), “eğitim ve sağlığın, kamusal bir hizmet olması, alınıp satılan bir metadan çok, mutlaka nitelikli, parasız ve herkese eşit kaliteli bir hizmet olarak devlet eliyle halkın hizmetine sunulması gerekliliğinin  Yakın Doğu Üniversitesi ve hükümet arasındaki tartışmalarda net olarak ortaya çıktığını” ileri sürdü.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada, özel sektörün kar amacıyla hareket ettiğini, hükümet edenlerin uygulamaları ve kamuya yatırım yapılmaması nedeniyle  karları artan şirketlerin “güç delisi” olduğunu savundu.

Gökçebel açıklamasında “Bu ülkenin kaynaklarını yaratan büyük çoğunluğa, kamusal hizmet olan sağlık ve eğitimi devlet, özel sektörden daha nitelikli hale getirmek için uğraş içerisinde girerek, gözden çıkarmayarak, kar amaçlı şirketlerin bu alanlarda tekelleşip, sadece parası olana sağlık ve eğitim hakkını lüks hizmet haline dönüştürmesi engellenmektedir” ifadelerini kullandı.

Sistemin destekçisi oldukları gerekçesiyle CTP-DP hükümeti ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu da eleştiren Gökçebel, kamusal hizmetin nitelikli hale getirilmesinin yönetenlerin sorunu olması gerektiğini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.