1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİR ÜLKEYE AMBARGO UYGULAMAK EN BÜYÜK İNSANLIK AYIBI"
“BİR ÜLKEYE AMBARGO UYGULAMAK EN BÜYÜK İNSANLIK AYIBI"

“BİR ÜLKEYE AMBARGO UYGULAMAK EN BÜYÜK İNSANLIK AYIBI"

Kıbrıslı Türklere uygulanan haksız ambargolar dâhil her konunun çözüme bağlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,

A+A-

SİBER: “ÜLKEDE FAALİYET GÖSTEREN ÖZEL ŞİRKETLERİN SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE YER ALMASINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ...”

ERGÜÇLÜ: “BU TÜR YARIŞMALARIN ESAS HEDEFİ FUTBOLCULARA VERİLEN DEĞERİ GÖSTERMEK”

ÇETİNKAYA TÜRK SPOR KULÜBÜ FUTBOLCUSU HASAN PİRO “YILIN FUTBOLCUSU” SEÇİLDİ

Kıbrıslı Türklere uygulanan haksız ambargolar dâhil her konunun çözüme bağlandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin anlaşmazlığın ve statükonun devamından kaynaklanan bir sıkıntısı olmadığını söyledi. Eroğlu, “Statükodan esas zarar gören Kıbrıs Türk tarafıdır” dedi.

Bir ülkeye ambargo uygulamanın en büyük insanlık ayıbı olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Biz, bugüne kadar derdimizi dünyaya anlatamadık. Tam 46 yıldır çözüm arayışı içindeyiz. Özellikle son 10 yıl içinde ‘yeniden bir çözüme ulaşabilir miyiz’ düşüncesiyle müzakereleri yoğun şekilde devam ettiriyoruz ama maalesef biz iyi niyetimizi ortaya koydukça anlaşma iradesi olmayan kişilerle karşılaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Kıbrıs Gazetesi ile Kemaler Spor Mağazaları işbirliğinde bu yıl 5’inci kez düzenlenen “Yılın Futbolcusu” ödül töreni dün akşam yapıldı.

17 futbolcunun aday gösterildiği, okuyucu kuponları, Turkcell ve Telsim’e gönderilen mesajlar, Kıbrıs Gazetesi Spor Servisi ve ilgili spor örgütlerinin değerlendirmesi sonucu toplanan puanlarla belirlenen “Yılın Futbolcusu” ödülüne Çetinkaya Türk Spor Kulübü futbolcusu Hasan Piro layık görüldü.

İkincilik ödülünü Lefke Türk Spor Kulübü futbolcusu Kasım Tağman, üçüncülük ödülünü ise Küçükkaymaklı Türk Spor Kulübü futbolcusu Esin Sonay aldı.

Kemaler Spor Mağazaları Yılın Futbolcusu’na 3 bin 500 TL, ikinciye 2 bin 500 TL, üçüncüye bin 500 TL ve 2 özel ödül için 500’er TL olmak üzere toplam 8 bin 500 TL’lik hediye çeki verdi.

Ayrıca yarışma için SMS ve kupan gönderen okuyucular da hediye paketi kazandı.

Lefkoşa Golden Tulip Otel’deki ödül törenine Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve CTP-BG Başkan Adayı Kadri Fellahoğlu,Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, çeşitli dernek yetkilileri ile spor çevrelerinden temsilciler, ödüle aday gösterilen futbolcular, aileleri ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törende bir konuşma yaparak Kıbrıs sorununa değindi, ülkeye uygulanan ambargolara dikkat çekti.

“BİR ÜLKEYE AMBARGO UYGULAMAK EN BÜYÜK İNSANLIK AYIBI...”

Kıbrıslı Türklere uygulanan haksız ambargolar dâhil her konunun çözüme bağlandığını ifade eden Eroğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin anlaşmazlığın ve statükonun devamından kaynaklanan bir sıkıntısı olmadığını söyledi, “Statükodan esas zarar gören Kıbrıs Türk tarafıdır” dedi.

Bir ülkeye ambargo uygulamanın en büyük insanlık ayıbı olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Biz, bugüne kadar derdimizi dünyaya anlatamadık. Tam 46 yıldır çözüm arayışı içindeyiz. Özellikle son 10 yıl içinde ‘yeniden bir çözüme ulaşabilir miyiz’ düşüncesiyle müzakereleri yoğun şekilde devam ettiriyoruz ama maalesef biz iyi niyetimizi ortaya koydukça anlaşma iradesi olmayan kişilerle karşılaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Kıbrıs sorunun çözüm sürecinde Rum tarafının reddettiği anlaşmalara işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Dünya hala daha bu gerçeği görmek istemiyor” dedi.

Eroğlu,“Önümüzdeki yıllarda, sadece spor değil, ambargonun her çeşidini bize uygulayanların bunun insan haysiyetiyle bağdaşmadığını anlaması ve hatalarından dönmesi gibi bir beklentimiz var” ifadesini kullandı.

“ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMEK SPORCULAR İÇİN ÖNEMLİ BİR TEŞVİK...”

Ülke sporu hakkında da değerlendirmede bulunan ve 15 yıl kulüp başkanlığı yaptığını anımsatan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ödüle layık görülmenin sporcular için önemli bir teşvik olduğunu söyledi.

Eroğlu, “Bizim için en güzel teşvik dünya gençleriyle müsabakalar yapabilmemizdir. Bu konuda henüz aradığımızı bulmuş değiliz” dedi.

Kemaler Mağazaları’na spora verdiği teşvikten ötürü teşekkür eden Eroğlu, her kulübün sponsora ihtiyacı olduğunu söyledi, “Bunun bir örnek olmasını temenni ediyorum. Bu örnekler çoğaldıkça ülke sporunun gelişeceğine, sporcuların yarınlara daha iyi hazırlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

SİBER: “EL ELE VERDİĞİMİZDE GÜZEL İŞLERE İMZA ATILABİLİRİZ”

Meclis Başkanı Sibel Siber ise törendeki konuşmasında sporun yaşam kalitesine pozitif etki eden en iyi alışkanlık olduğunu vurgulayarak, spor yapmayanlara çağrıda bulundu.

Ülkede faaliyet gösteren özel şirketlerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almasının memnuniyetle karşılandığını vurgulayan Siber, el ele verildiğinde güzel işlere imza atılabileceğini söyledi.

ERGÜÇLÜ: “BU TÜR YARIŞMALARIN ESAS HEDEFİ FUTBOLCULARA VERİLEN DEĞERİ GÖSTERMEK”

Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü de törende bir konuşma yaparak spordaki izolasyonlara işaret etti, bu tür yarışmaların esas hedefinin futbolculara verilen değeri göstermek olduğunu söyledi.

Kıbrıs Gazetesi okurlarından gelen kuponların, Turksell ve Telsim’e gönderilen mesajların kısa sürede 12 bini aştığını söyleyen Ergüçlü, “Bu futbolcuları motive etmek için ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun göstergesidir” dedi.

Kemaler Spor Mağazaları Direktörlerinden Hüseyin Kemaler de gecede bir konuşma yaparak, 30 yıldır ülkede ticari faaliyet gösterdiklerini belirtti, elde ettikleri gelirin bir kısmıyla sponsorluk yaptıklarını, sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Aday gösterilen futbolculara plaket takdim edilmesinin ardından, yarışma için kupon ve SMS gönderen Kıbrıs Gazetesi okuyucuları arasından belirlenen kişilere de ödülleri verildi.

Yarışmaya aday futbolculardan Fırat Ersalan ve Ünal Kaya “Kemaler Özel Ödülü”ne layık görüldü.

“Yılın Futbolcusu” seçilen Çetinkaya Türk Spor Kulübü futbolcusu Hasan Piro ödülünü Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun elinden alırken, ikinciliğe seçilen Kasım Tağman’a ödülünü Meclis Başkanı Siber, üçüncülüğe seçilen Esin Sonay’a ödülünü Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Ergüçlü verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.