1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRER KEFİLLE SERBEST KALDILAR
BİRER KEFİLLE SERBEST KALDILAR

BİRER KEFİLLE SERBEST KALDILAR

Birer kefille serbest kaldılar

A+A-

Trafik ekiplerinin denetiminde 5 gram 600 miligram uyuşturucu madde ile yakalanan Mehmet Aytunç ve Oktay Demir, ileride yargılanmak üzere teminata bağlandı

Emine UYSAL

Lefkoşa’da Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde 10 Aralık’ta trafik ekipleri tarafından yapılan denetimler sırasında, uyuşturucu madde ile yakalanan Mehmet Aytunç ve araçta yolcu olarak bulunan Oktay Demir, teminatla serbest bırakıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Ali Gürkut’u dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Gürkut, zanlı Mehmet Aytuğ'un kullanımında bulunan araç ile Lefkoşa’da 10 Aralık 2016 tarihinde saat 21.40 sıralarında, Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde ilerlediği sırada trafik polisleri tarafından durdurulduğunu ve araç içerisinde yapılan kontrolde 5 gram 600 miligram ağırlığında sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.

Gürkut, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve zanlılar aleyhine “Uyuşturucu Madde Alma, Verme ve Tasarruf” suçlarından dava getirildiğini, ayrıca zanlı Oktay Demir’e “KKTC’de izinsiz ikamet etme” suçundan ek dava getirildiğini belirtti.

Polis çavuşu Ali Gürkut, zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları ve birer kefilin 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.