1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ İÇERİDE DİĞERİ DIŞARIDA BEKLEYECEK
BİRİ İÇERİDE DİĞERİ DIŞARIDA BEKLEYECEK

BİRİ İÇERİDE DİĞERİ DIŞARIDA BEKLEYECEK

2013 yılı mart ayında Küçük Kaymaklı bölgesinden kaçak olarak Güney Kıbrıs’a geçen ve geçen hafta aynı yerden dönmek isterken suçüstü yakalanan iki Pakistanlıyla ilgili tahkikat tamamlandı

A+A-

Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesindeki birinci derece askeri yasak bölgeden 2013 yılı mart ayında, kaçak olarak Güney Kıbrıs’a geçen ve bir ay sonra aynı yerden KKTC’ye dönmek isterken güvenlik güçleri tarafından suçüstü yakalanan Pakistan uyruklu 22 yaşındaki Muhammad Ahmed ve 19 yaşındaki Süfyan Safdan’la ilgili polis soruşturması tamamlandı.


2 Pakistanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı 1 Muhammad Ahmed teminatla yurt dışına çıkışı yasaklanarak davaları görüşülünceye kadar serbest kalırken, zanlı 2 Süfyan Safdan ise davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.


Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada iddia makamı adına hazır bulunan Savcı Cemaliye Usanmaz, meselenin tahkikatını üstlenen polis memuru Aytan Özoğlu’nu tanık olarak dinletti.


Polis memuru Özoğlu, zanlılarla ilgili tahkikatın tamamlandığını kaydetti.
Zanlı 1 Muhhamed Ahmed’in 23 Eylül 2012 tarihinde ülkeye öğrenci statüsünde geldiğinin, ancak üniversiteye bir ay gittikten sonra borcundan dolayı okula başka gitmediğinin tespit edildiğini söyledi.


Zanlı Ahmed’in ülkemizde yasal bir statüsü bulunmadığını ancak çalışma izniyle bulunan ailesi olduğunu belirten Özoğlu, zanlı 2 Süfyan Safdan’ın ise KKTC’de hiçbir statüsü bulunmadığını kaydederek, iki zanlının da davaları görüşüldüğünde hazır olabilecekleri uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.


Yargıç Hale Ahmet Raşit, tüm olguları değerlendirdikten sonra, zanlı 1 Muhammed Ahmed’in yurt dışına çıkışının yasaklanıp tüm seyahat belgelerine el konulmasına ve davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına emir verirken, zanlı 2 Süfyan Safdan’ın ise davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine karar verdi.

Kaynak:KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.