1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ ÖLDÜ.. BİRİ SAKAT KALDI..
BİRİ ÖLDÜ.. BİRİ SAKAT KALDI..

BİRİ ÖLDÜ.. BİRİ SAKAT KALDI..

Öfkelenip vurdum keşke sinirime hakim olup polise gitseydim...

A+A-

Kurudere köyünde 22 Ocak Çarşamba akşamı kebap pişirdikleri esnada etlere dadanan bahçedeki kedilerden birini şişleyip, diğerinin ise sopayla belini kırdığı iddia edilen baldızının sevgilisi Halil Karagöz’ü döverek hastanelik eden Ramazan Yazgı, hayvanlara eziyet edilmesine katlanamadığını ve eğer suçluysa herkesten özür dilediğini kaydetti.

Ramazan Yazgı, Halil Karagöz isimli şahsın kebap şişi sapladığı kedinin olaydan sonra bir daha görünmediğini ve büyük bir ihtimalle öldüğünü, beli kırılan diğer kedinin ise çok kötü durumda olduğunu ifade etti.
 
Yazgı: Şişi fırlattı

Bahçede mangalla uğraşırken Halil Karagöz’ün mutfaktan etleri getirerek masanın üzerine koyduğunu kaydeden Yazgı, Karagöz’ün elinde tuttuğu kebap şişini etrafta gezinen kedilerden birine fırlatıp sapladıktan sonra masaya çıkan bir kediye süpürge sapıyla vurup belini kırdığını vurguladı.

Halil Karagöz ile kavga etmemek için eve girdiğini ifade eden Yazgı, Karagöz’ün bu kez de çocuğuna vurduğunu söyledi.

Yazgı, çocuğuna vurması üzerine “nedir yaptığın?” diye uyardığı Halil Karagöz’ün “kan çıkartırım” şeklinde tehdit savurduğunu vurguladı.

Halil Karagöz’e vurmak istememesine rağmen buna mecbur kaldığını ve eğer suçluysa herkesten özür dilediğini belirten Yazgı, “ben her şeyi polise anlattım, sakat kediyi de gösterdim. Hayvana zulüm yapılmasına öfkelenip vurdum ama pişmanım keşke polise gideydim” dedi.

 
Korudağ: Hayvanlara zulüm suçtur

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği üyesi Ersan Korudağ, hayvanlara kötü muamelenin suç olduğunu ve Hayvan Refahı Yasası’nın, Hayvanlara Kötü Muamele Yapılması başlıklı 6. maddesinde suçların tanımının açıkça yapıldığını vurguladı.

Yasanın 6’ncı maddesinin 1, 2 ve 3’üncü fıkrası kurallarına aykırı hareket eden gerçek veya tüzel kişilerin bir suç işlemiş olup haklarında aylık brüt asgari ücretin 4 katı tutarında idari para cezası uygulanabileceğini kaydeden Korudağ, yasanın 23’üncü maddesinin 3’üncü fıkrası uyarınca suçun mahkemeye intikali ve mahkumiyet halinde, gerçek veya tüzel kişilerin, aylık brüt asgari ücretin 6 katı tutarına kadar para cezasına, hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabileceklerini vurguladı.

Yasanın 20. maddesinin 1. fıkrası uyarınca bakanlığın idari görevlendirme yapması gerektiğini dile getiren Ersan Korudağ, yasada “hayvanlara kötü muamele yapıldığını gören kişiler Polis örgütüne ihbarda bulunur. Polis örgütü gerekli yasal prosedürü uygular ve yapılan ihbarı bakanlığın bilgisine getirir” şeklindeki maddenin polise görev verdiğini belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.