1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİMİZ ÖLMEDEN ÖNLEM ALIN
BİRİMİZ ÖLMEDEN ÖNLEM ALIN

BİRİMİZ ÖLMEDEN ÖNLEM ALIN

Her gün yüzlerce kişi;

A+A-

Haspolat Kavşağında her gün yüzlerce öğrenci canlarını hiçe sayarak anayolu yaya olarak geçip okula gittiklerini belirterek yetkililere sesleniyor:

Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda bulunan ve hergün yüzlerce öğrencinin kullandığı Haspolat Kavşağında, yayalar için üst geçidin olmaması tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Özellikle Haspolat yakınlarındaki Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) okuyan öğrencilerin, trafiğin en yoğun olduğu saatlerde canını hiçe sayarak bariyerlerden atlayıp yaya olarak karşıya geçmesi yürekleri ağızlara getiriyor.

Öğrenciler, yaptıklarının tehlikeli olduğunu kabul ediyor ve kavşağa acilen bir üst geçit yapılması talebinde bulunuyor.

Yolun karşısındaki evlerinden, üniversiteye yaya olarak gitmek için mecburen bu anayolu geçmek zorunda olduklarını belirten öğrenciler, çoğu kez ölümle burun buruna geldiklerini anlattı.

Anayola, yayalar için yapılacak bir üst geçidin sorunu çözeceğini belirten öğrenciler, yetkililerin duruma duyarsız kalması halinde, imza toplayacaklarını belirtti.

Öğrenciler ne dedi...

Aykut Kızılay

Hergün derse gitmek için belediye evlerinden okula yürüyerek gidiyoruz, bizim için en büyük sıkıntı bu çemberde hızlı bir şekilde gelen araçların arasından karşıdan karşıya geçmek. Bir çok arkadaşımız kaza tehlikesi atlattı ve araçların altında kalmaktan son anda kurtuldu.Yetkililerden büyük bir kaza yaşanmadan bu duruma bir çözüm istiyoruz.

Çağatay Can

Şu ana kadar ölümcül bir kaza yaşanmaması büyük bir şans. Günde ortalama 3 defa bu çemberden karşıya geçmek zorunda kalıyorum. Bir anlık dikkatsizlik hayatımıza mal olabilir. Okula gitmek için kullanabileceğimiz başka hiç güvenli bir yol yok. Hızla çembere gelen araçlar biz karşıdan karşıya geçerken farketmiyorlar. En kısa zamanda bu duruma bir çözüm istiyoruz.

Ümit Nakel

Alışveriş yapmak, okula gitmek için kullanabileceğimiz tek yol burası. Çoğu arkadaşımız Haspolat merkezde veya Belediye evlerinde kalıyor. Tek kullandıkları güzergah bu ve her gün bariyerleri aşıp okula yürüyoruz. Burası bir cana mal olmadan lütfen yetkililer buraya bi yaya geçiti yada trafik ışıkları koysun

Erman Umar 

Okula yakın olduğu için bu çevrede ev tuttuk ve aracımız olmadığı için okula yürümek zorunda kalıyoruz. Hergün aynı çileyi çekiyoruz. Ne trafik ışığı var ne de yaya geçiti. Şu ana kadar büyük bir kaza olmadı ama bir çok arkadaşımız az kalsın araç altındakalıyordu. Yetkililerin buraya bir önlem alması lazım.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum