1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRLEŞİK KIBRIS PLATFORMU BRÜKSEL’DE AB KOMİSYONERLERİ İLE GÖRÜŞTÜ
BİRLEŞİK KIBRIS PLATFORMU BRÜKSEL’DE AB KOMİSYONERLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

BİRLEŞİK KIBRIS PLATFORMU BRÜKSEL’DE AB KOMİSYONERLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Yurtdışında yaşayan Kıbrıslıların örgütlendiği, Birleşik Kıbrıs Platformu’ndan bir heyet, 18- 19 Şubat tarihlerinde Brüksel’i ziyaret ederek...

A+A-

Yurtdışında yaşayan Kıbrıslıların örgütlendiği, Birleşik Kıbrıs Platformu’ndan bir heyet, 18- 19 Şubat tarihlerinde Brüksel’i ziyaret ederek Avrupa Birliği (AB) Komisyoneri Androula Vassiliou ve AB Komisyoneri Stefan Fulle’nin kabinesinden bir temsilci ile görüştü.

Platform’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bu görüşmeler çerçevesinde, Kıbrıs sorununa yönelik son gelişmeler ve yeniden başlayan müzakere süreci değerlendirildi.

Açıklamaya göre Platform heyeti Avrupa Parlamentosu siyasal grupları ile Kıbrıs’a yönelik son gelişmeler konusunda çeşitli temaslarda bulundu.

Birleşik Kıbrıs Platformu heyetinde, Georgios Michaelides, Kıvanç Diren, Hassan Raif, Çağrı Coşar ve Mertkan Hamit yer aldı.

Platform temsilcileri, Brüksel’de gerçekleştirdikleri görüşmelerde, müzakere sürecinin yeniden başlamasından dolayı duydukları memnuniyeti ve sürecin kapsamlı, kalıcı ve yaşayabilir bir çözüm ile sonuçlanacağına dair umutlarını belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.