1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİZDE YOK MUYDU? NEDEN TÜRKİYE'DEN GETİRİLDİ?
BİZDE YOK MUYDU? NEDEN TÜRKİYE'DEN GETİRİLDİ?

BİZDE YOK MUYDU? NEDEN TÜRKİYE'DEN GETİRİLDİ?

Geçtiğimiz gün adaya getirilen;

A+A-

 

KIB-TEK’in yürüttüğü proje kapsamında adaya ithal edilen 50 tonluk trafoların, araçlardan indirilmesi için Türkiye’den vinç getirilmesi bazı iş adamlarının tepkisine neden oldu.

Lefkoşa Yenişehir bölgesinde önceki gün sürdürülen çalışmalar sırasında kullanılan vincin Türkiye’den getirilmesine tepki gösteren iş adamları, ülkede de bu işi yapabilecek firmalara ait vinçler bulunduğuna dikkat çektiler.

Öte yandan KIB-TEK Müdür Vekili Mehmet Salih Gürkan, konunun Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile bir ilgisinin olmadığını, projeyi yürüten Kıymet Trading’le ilgili olduğunu ve gerekli bilgilerin oradan alınabileceğini ifade etti.

Konu ile ilgili bilgi almak için görüştüğümüz Kıymet Trading Proje sorumlusu Salim Karaismailoğlu ise, trafoların alındığı firmayla yapılan anlaşmanın bu doğrultuda olduğunu belirtti.

“Firma ile anlaşma bu şekilde”

Salim Karaismailoğlu trafonun alındığı yer ile yapılan anlaşmanın, “yerine teslim” şeklinde olduğunu, bu nedenle de trafonun getirilen araçlardan indirilmesi için firmanın KKTC’ye kendi vincini yolladığını ifade etti. Ayrıca bu kapasitede bir vincin ülkede olmadığını da belirten Karaismailoğlu, KKTC’de bulunan ve bu işlerle uğraşan firmalarla da çalışmalar yaptıklarını kaydetti. 

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.