1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİZİ DİNLEMEDİLER!”
“BİZİ DİNLEMEDİLER!”

“BİZİ DİNLEMEDİLER!”

“Bizi dinlemediler!”

A+A-

Haspolat-Taşkent anayolu üzerinde önceki gün hurda yaktıkları tespit edilen iki kişi polis tarafından gözaltına alınarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada zanlıların tasarrufunda bulunan hurdaların çalıntı olabileceği üzerinde dururken, zanlı G.E ve C.D mahkemede yaptıkları savunmada, “Efendim biz bu hurdaları kimden ve nereden aldığımız bellidir. Biz polise bunu söyledik. Bu hurdaların hiçbir çalıntı değil ve sahipleriyle görüştürmeye hazırım. Polis bizi dinlemedi bile” şeklinde savunmasını yaptı.

Abbas ELMAS

Hapolat-Taşkent anayolu üzerinde hurda yaktıkları tespit edilen G.E ve C.D, hurdaların çalıntı olma şüphesi ile polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Halil Metin, zanlıların “Yetkili makamdan izinsiz hurda toplama ve sirkat” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlıların 17 Ocak tarihinde saat 19.00 sıralarında Haspolat – Taşkent anayolu üzerinde zanlı G.E ve C.D’nin tasarrufunda bulunan GL223 plakalı araçta yapılan kontrollerde markaları meçhul 6 adet su motoru, bir adet hidrofor, iki adet şarj dinamosu ve iki torba bakırı kanunsuz olarak tasarruf ettikleri tespit edilerek emare alındığını ve zanlıların gözaltına alındığını belirten polis, zanlıların tasarrufunda bulunan hurdaların daha önce Lefkoşa bölgesinde meydana gelen sirkat olayları ile bağlantısının araştırılacağını kaydetti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın henüz çok yeni ve alınması gereken birçok ifade olduğuna değinen polis memuru Metin, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya olumsuz etki yaratabileceğine dikkat çekerek, her iki zanlının da 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan G.E “, “Efendim biz bu hurdaları kimden ve nereden aldığımız bellidir. Biz polise bunu söyledik. Bu hurdaların hiçbir çalıntı değil ve sahipleriyle görüştürmeye hazırım. Polis bizi dinlemedi bile” şeklinde savunmasını yaptı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Pınar Beyoğlu, zanlıların olayla bağlantılarının olabileceğine bulgu yaparak, zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının selameti açısından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.