1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BİZİM YURDUMUZ BÜTÜN KIBRIS’TIR”
“BİZİM YURDUMUZ BÜTÜN KIBRIS’TIR”

“BİZİM YURDUMUZ BÜTÜN KIBRIS’TIR”

İzzet İzcan, Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşananların parti, sendika ve kimin hükümet olacağı kavgasını aştığını savunarak, hükümet olunsa dahi iktidar olunamayacağını iddia etti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşananların parti, sendika ve kimin hükümet olacağı kavgasını aştığını savunarak, hükümet olunsa dahi iktidar olunamayacağını iddia etti.

BKP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, parti hafta sonunda Lefkoşa Hidden Garden Restoran’da dayanışma gecesi düzenledi. Geceye Kıbrıs’ın kuzey ile güneyinde faaliyet gösteren bazı siyasi parti, sendika ile sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileriyle parti üyelerinin katıldığını bildirdi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan gecede yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Kıbrıs’ta izlediği politikayı eleştirdi.

“Türkiye, Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıs’ın kuzeyini elinde bir tehdit unsuru olarak tutarak dünya, AB’ye ve Kıbrıslı Rumlara karşı kullanıyor”  iddiasında bulunan İzcan, “bu kuşatılmışlıktan kurtulmak için ya hep birlikte bu asker ağırlıklı militarist rejime karşı mücadele edeceyiz, ya da yok olacağız” şeklinde görüş belirtti.

“BİZİM YURDUMUZ BÜTÜN KIBRIS’TIR”

İşçi sınıfı, emekçi ve ezilenlerle çalışanların yanında olan BKP’nin; Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi için mücadele verdiğini ifade eden İzcan, “Bizim yurdumuz bütün Kıbrıs’tır. Bize kimse martaval okumasın. Bizim yurdumuz KKTC dedikleri Kıbrıs’ın üçte biri değildir. Leymosunuyla, Bafıyla, İskelesiyle, Girnesiyle, Lefkoşasıyla, hepsi Kıbrıs halkının malıdır ve vatanıdır” dedi.

Kıbrıslı Türk, Rum, Ermeni, Maronit ve Latinlerin kardeş olduğunu da belirten İzzet İzcan, BKP’nin azınlık olmayı değil, siyasi eşitlik temelinde federal bir çözüm istediğini de kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.