1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP: “ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA”
BKP: “ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

BKP: “ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA”

Birleşik Kıbrıs Partisi asgari ücrete yapılan artışın yetersiz olduğunu ve açlık sınırının altında kaldığını savunarak, CTP-BG/DP-UG hükümetinin işçileri ve asgari ücretlileri açlığa mahkûm ettiğini ileri sürdü

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi asgari ücrete yapılan artışın yetersiz olduğunu ve açlık sınırının altında kaldığını savunarak, CTP-BG/DP-UG hükümetinin işçileri ve asgari ücretlileri açlığa mahkûm ettiğini ileri sürdü.

Birleşik Kıbrıs Partisi Örgüt Sekreteri Salih Efendi yaptığı açıklamada, “Asgari ücrete yapılan artış yetersiz ve kabul edilemezdir. Hayat pahalılığı dikkate alınarak asgari ücret insanca yaşamı olanaklı kılacak bir düzeye çekilmelidir” dedi.

Efendi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Özel sektör çalışanları örgütsüz, sosyal ve iş güvencesiz koşullarda, sömürünün en ağırına maruz kalmaktadırlar. Özel sektörde sendikalaşmanın önü açılmalı, çalışanların sosyal kazanımları için örgütlenmelerine olanak sağlayacak yasal düzenlemeler biran önce meclisten geçirilmeli ve kuralsız çalışma yaşamına son vermelidir.”

Efendi, asgari ücretin insanca yaşama olanak sağlayacak bir düzeye getirilmesi, sendikalaşma, daha iyi iş ve yaşam koşullarının sağlanması için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.