1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP, FAZIL ÖNDER ANISINA ETKİNLİK DÜZENLEDİ
BKP, FAZIL ÖNDER ANISINA ETKİNLİK DÜZENLEDİ

BKP, FAZIL ÖNDER ANISINA ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), 24 Mayıs 1958 yılında öldürülen dönemin sol hareketinin önderlerinden ve İnkılapçı Gazetesi sahibi Fazıl Önder anısına etkinlik düzenledi.

A+A-

“Katillerin yargılanması ve Önder’in halen bilinmeyen mezarının bulunması” talepleri ile gerçekleştirilen anı etkinliği, bugün Lefkoşa Selimiye Camii önünde yapıldı ve Önder’in öldürüldüğü yere yürünerek, çiçek ve çelenk bırakıldı.

BKP’den verilen bilgiye göre, BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Fazıl Önder, Ayhan Hikmet, Berber Yahya, Derviş Ali Kavazoğlu, Kostas Mişaoulis ve daha bir çok isimsiz kahramanın hayatlarını taksime karşı mücadeleye adadıklarını ve bu uğurda hayatlarını kaybettiklerini belirtti.

İzcan, yaşananların içlerinde bir yara olduğunu ve bu yaranın hala daha açık olduğunu ifade ederek, Fazıl Önder’in 24 Mayıs 1958 yılında iş yerinde mesleğini icra ederken silahlı saldırıya uğradığını, saldırıyı gerçekleştirenlerin ise o günün TMT mensupları olduğunu iddia etti.

Fazıl Önder’in Kıbrıs’ın bağımsızlığı için mücadele eden bir yurtsever olduğunu ifade eden İzcan, şunları söyledi:

“Fazıl Önder solculuğu ile tanınan bir kişiydi, ideallerinden vazgeçmedi, bu nedenle de öldürüldü. Biz burada bir kez daha bu cinayetleri işleyenleri kınıyor ve yargılanmalarını talep ediyoruz. Fazıl Önder’in mezarının yerinin de bir an önce açıklanmasını istiyoruz. Gerekli DNA testlerinin yapılmasının ardından da hak ettiği saygı gösterilerek cenaze törenin yapılmasını talep ediyoruz. Bunun takibini yapacağız. Bu kavga, bu mücadele henüz bitmemiştir. Katiller yargılanıp, adalet yerini bulana kadar da devam edecektir.”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.