1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP: “MÜDAHALENİN SONUÇLARI KIBRISLILAR İÇİN YIKICI OLDU"
BKP: “MÜDAHALENİN SONUÇLARI KIBRISLILAR İÇİN YIKICI OLDU"

BKP: “MÜDAHALENİN SONUÇLARI KIBRISLILAR İÇİN YIKICI OLDU"

BKP, 15 Temmuz faşist Yunan Cuntası’nın darbesi ile 20 Temmuz Barış Harekatı sonuçlarının,

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), 15 Temmuz faşist Yunan Cuntası’nın darbesi ile 20 Temmuz Barış Harekatı sonuçlarının, Kıbrıs ve Kıbrıslılar için “trajik ve yıkıcı” olduğunu iddia etti.

BKP Dış İlişkiler Sekreteri Salih Sonüstün yaptığı yazılı açıklamada, darbe ve askeri müdahale sonucunda Kıbrıs’ın Amerikan emperyalizminin denetimi altına sokulduğunu ileri sürerek, Kıbrıs sorununun çözümü önündeki en büyük engelin de “emperyalizm” olduğu görüşünü belirtti.

Sonüstün, “20 Temmuz 1974 sonrası Kıbrıs’ın kuzeyinin neredeyse bir askeri garnizona dönüştürüldüğünü, izlenen politikalarla Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesinin gasp edildiğini ve nüfus aktarımıyla demografik yapının değiştirildiğini” öne sürerek, Türkiye hükümetini eleştirdi.

Kıbrıs’ın bölünmüşlüğüne son verecek, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların yeniden bir arada kardeşçe yaşayacakları federal bir çözüm için mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini belirten Sonüstün, “Bağımsız, bağlantısız, egemen, toprağı bütün, yabancı asker ve emperyalist üslerden arınmış federal Kıbrıs esas hedefimiz olmaya devam ediyor” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.