1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BMW'LER NEDEN YANIYOR?
BMW'LER NEDEN YANIYOR?

BMW'LER NEDEN YANIYOR?

Bir haftada üç BMW aracın alev alarak yanması gözlerin BMW yetkili bayisine dönmesine neden oldu

A+A-

Çangar Motors sahibi Mehmet Çangar, yanan BMW’lerle ilgili açıklama yaptı.

irkaç gün ara ile yanan BMW araçlarla ilgili açıklama gereği duyulmuştur.

Öncelikle belirtmeliyiz ki BMW markasının tek ihalatçısı olan Çangar Motors tüm araçlarına 2 sene kilometre garantisi olmaksızın tam garanti, sonraki 2 sene boyuncada iyi niyet garantisi vermektedir. Yıllardır servis bölümünde çalışan profesyonel elektrik ve mekanik ustaları ile en iyi şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.

5 Aralık Perşembe günü yanan JN 137 plakalı BMW 730Ld araç 2007 model olup ilk sahibi Galaxy Casino’dur. Araç 17.10.012 tarihinde 417.156 kilometre’de el değiştirmiştir, tekrar servise geldiği 29.03.2013 tarihinde 89.046 kilometre’de bakıma gelmiştir. Araç sahibine anında aracın kilometresinin geri çekildiği bilgisi verilmiştir, araç sahibide ‘’bilgim dahilindedir’’ demiştir. JN 137 plakalı araç 04.09.2013 tarihinde büyük bir kazadan dolayı servise gelmiştir ve 9711 Euro hasar raporu çıkarılmıştır. Tüm riskler araç sahibi tarafından göze alınarak araçın tamiratı başka bir garajda yapılmıştır.

7 Aralık Cumartesi günü yanan BMW 3 Serisi, LP 920 plakalı araç herhangi bir oto galeri tarafından Japonya yada İngiltere’den ithal edilmiş olup servis bölümümüzde hiçbir kaydı bulunmamaktadır.

8 Aralık Pazar günü yanan JR024 plakalı BMW 525d araç 2004 model olup 11.12.2006 tarihinde yine herhangi bir oto galeri tarafından İngiltere’den ithal edilmiş olup, İngiltere’de yapılan son servisinde 136.853 kilometre’de kaydedilmiştir. 16.02.2011 tarihinde Çangar Motors BMW servisine geldiğinde 109.407 kilometre’de olduğu görülüp sahibine kilometresi ile oynanmıştır diye bilgi verilmiştir. Bu tarihten sonra araçın servis kaydı bulunmamaktadır.

Hak verirsiniz ki ehil ellerde yapılmayan veya herhangi bir eğitim almadan yapılan servisler tehlike doğurmaktadır. Ayrıca polis tahkikatı devam ederken araçlarda kundaklama veya sabotajda ihtimal dahilindedir. Yanan araçların marka ve modelinin hiçbir önemi olmamakla beraber asıl soru denetleyici konumunda olan kurumların bu konuyla ilgili neler yapacağıdır. Ülkeye ithal edilen tüm araçların ithal edildiği ülkelerdeki araç bilgileri neden ülkeye girerken istenilmemektedir? İkinci el olduğu bilinen araçların servis kayıtlarının istenilmemesi durumunda ortaya çıkacak can ve mal kayıplarından hangi devlet kurumu sorumludur? Araçların kilometrelerini geri çekerek hem araç sahiplerinin canını hem de yolda seyehat edenlerin canını tehlikeye atanlarla ilgili nasıl bir yaptırım uygulanacaktır?

Çangar Motors BMW ithal ettiği tüm BMW araçlarda akü güvenlik terminali adı verilen eksta güvenlik önlemini kullanıcılarına sunmaktadır. Bu sistem marş motorundaki yüksek voltaj devresinin kısa devre yapmasını önler. Hava yastığı kumanda ünitesiyle harekete geçen bu sistem, marş kablosu bağlantısının küçük bir ateşlemeyle aküden kesilmesini sağlar. Klasik koruyucu mekanizmaları içeren, uyarı lambaları ve kabin aydınlatması gibi diğer elektrikli sistemler, aküye bağlı kalırlar. Tek akü güvenlik terminali, çarpışma esnasında pasif güvenliğe katkı sağlayarak yangın tehlikesini ortadan kaldırır.

BMW markası müşteri memnuniyeti odaklı çalışan premium bir marka olup kullanıcılarına layık olduğu şekilde hizmet etmektedir. Herhangi bir parçada kusur yada gelişme gösterilmesi durumunda ise anında sadece gerek görülen parçalarda her zaman olduğu gibi orjinal parça ile değişim yapmaktadır. Kurulduğu günden bu yana servis bölümümüze orjinal BMW parçaları hariç bir parça girmemiştir ve girmeyecektir.

Konu olan araçlardan hiçbiri dünya genelinde geri çağrılmamış olup hala güvenli bir şekilde yollardadır.Tüm BMW kullanıcılarının tek yapması gereken, BMW tarafından eğitilmiş Çangar Motors mekanikerlere araçlarını teslim etmektir aksi taktirde sonuç ortadadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.