1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BODRUM DOLU, DOLU!
BODRUM DOLU, DOLU!

BODRUM DOLU, DOLU!

Pazartesine kadar yağmur var...

A+A-

Bodrum dolu doldu
Yağışlı hava dün ülke genelinde yer yer etkili oldu. Hatta Aslanköy –Paşaköy arasındaki yol derelerin taşması sonucu dün akşam saatlerinde ulaşıma bir süreliğine kapandı. Bellapais’te dün yağan dolu sonucu ise Ahmet Paşa’ya ait evin bodrum katı beyaz örtüyle kaplandı. Girne itfaiyesinin müdahalesiyle bodrum katı temizlendi.

Pazartesine kadar yağmur var


Öte yandan sağanak yağmur hafta sonu ve pazartesi günü de sürecek; sıcaklık da 3 derece düşecek.

En fazla yağış Boğaz ve Girne bölgesi

Meteoroloji Dairesi, dün en fazla yağışın Boğaz, Girne ve Zaferburnu’na düştüğünü açıkladı. Meteoroloji Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün saat 14.30 itibarıyla 24 saatte, Boğaz’da metrekareye 19,8  kg, Girne’ye metrekareye 18,2 kg ve Zaferburnu’nda da metrekareye  15,7 kg yağış düştü.

Yağışların diğer bölgelere göre  dağılımı ise şöyle:

“Alsancak; 15,2 kg/m², Kozanköy; 13,1 kg/m², Akdeniz; 11,8 kg/m², Alevkaya; 10,9 kg/m², Çamlıbel; 10,6 kg/m², Geçitkale; 10,0 kg/m², Kırıkkale; 9,8 kg/m²”

“Pazartesi de dahil yağmurlu”

Meteoroloji Dairesi’nin 20-26 Aralık dönemini kapsayan hava tahmin raporuna göre, alçak basınç ve üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesi, hafta ortası yerini yüksek basınç sistemine bırakacak.

Bugünün parçalı bulutlu yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu; yarın az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu ve yer yer yağmurlu; yeni haftanın ilk gününün ise parçalı, zamanla çok bulutlu, yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu geçmesi bekleniyor. Haftanın diğer günleri az bulutlu olacak. Hava sıcaklığı 18-20 derece; pazartesi ve salı günleri ise 15-17 derece dolaylarında seyredecek. Rüzgâr, kuzey ve doğu yönlerden orta kuvvette, pazartesi günü de kuzey ve batıdan zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtınamsı esecek.

Haberal Kıbrıslı

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.