1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÖLGE HALKI İSYAN EDİYOR
BÖLGE HALKI İSYAN EDİYOR

BÖLGE HALKI İSYAN EDİYOR

Atıklar burada mı imha edilecek?

A+A-

AKSA Elektrik Santrali için boşaltım yapan bir gemiden denize sızan binlerce fon fuel oil atığının nerede imha edileceği tartışma konusu oldu

İskele bölgesinde yer alan Kalecik’te AKSA şirketinin neden olduğu çevre felaketinin izleri halen sürüyor. AKSA elektrik santralinin bacasına söz verilmesine rağmen takılmayan filtre nedeniyle bacadan çıkan zehirli duman, bölge halkını zehirlerken, AKSA’nın neden olduğu felaketin yarattığı tahribata bir yenisi daha eklendi. AKSA Elektrik Santrali için boşaltım yapan bir gemiden denize sızan binlerce ton fuel oil atığının nerede imha edileceği tartışma konusu oldu. Havayı ve denizi kirleten AKSA’nın, binlerce ton fuel oil atığını Türkiye’ye götürmek istediği ancak Türkiye’nin bunu kabul etmediği bilgisine ulaşıldı.

“SADECE KAYALAR ÜZERİNDEKİLER KALDI”


AKSA’nın KKTC’deki temsilcisi Murat Çaptuğ Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, denize sızan fuel oil’in temizlendiğini, devam eden çalışmaların ise kayaların üzerinde oluşan atıklar olduğunu söyledi.


Şu an yapılan çalışmaların yıkama çalışması olduğunu belirten Murat Çaptuğ, denize sızan ve temizlenen fuel oil atıklarının tesisin içinde muhafaza edildiğini, imhasıyla ilgili Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.


“KKTC’DE İMHA ETMEK İÇİN TESİS DÜŞÜNÜLÜYOR”


Murat Çaptuğ, ikinci bir alternatif olarak da fuel oil atıklarının Kuzey Kıbrıs’ta imha edilebilmesi için bir tesis inşa edilmesinin görüşüldüğünü, bununla ilgili olarak yetkili kurumlarla görüşüldüğünü kaydetti.


“GÖMECEĞİMİZ SÖYLENTİSİ DOĞRU DEĞİL”


Atıkların, imhası için santralin yanında bir arazi alındığı ve atıkların orada gömülmek suretiyle yok edileceği iddialarıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Murat Çaptuğ, bunun asılsız olduğunu öyle bir girişimlerinin söz konusu olmadığını kaydetti.
***

BÖLGE HALKI İSYAN EDİYOR

Bölgede yaşayanlar Star Kıbrıs’ı arayarak, AKSA elektrik santrali bacasından çıkan zehirli gaz ve son çevre felaketi nedeniyle sağlıklarının bozulduğunu dile getirdiler.Atıkların imhasının Kuzey Kıbrıs’ta yapılacağı bilgisinin kendilerine de ulaştığını dile getiren bölge halkı, “Gemiden sızan fuel oil’in yarattığı atıkların da temizlenerek ülkemizde gömülmek istenmesinden bizi tedirgin ediyor. Zaten AKSA elektrik santralinden çıkan zehirli gaz nedeniyle uyku uyuyamaz hale geldik. Birde bu atıkların buraya gömüleceği söylentisi çıktı. Hayatımızdan endişe etmeye başladık” şeklinde konuştu.

Star Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.