1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÖLGE HALKINA EZİYET
BÖLGE HALKINA EZİYET

BÖLGE HALKINA EZİYET

Bölge halkına eziyet...

A+A-
 

Yol yapım çalışmaları nedeniyle Çamlıbel- Hisarköy arasında yolun kapatılması ve alternatif olarak gösterilen toprak yolun çamur deryasına dönüşmesi vatandaşları mağdur etti; otobüsler toprak yolu kullanamadığı için çocuklar okula gidemiyor

Çamlıbel ve Hisarköy arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle yolun kapatılması, bölge halkının ve yolu kullanan sürücülerin tepkisine neden oldu.
Acil durumlarda sadece ambulans ve itfaiye araçlarının ulaşımı için düzenlenen Çamlıbel ve Hisarköy arasındaki alternatif toprak yolu kullanmaya çalışan vatandaşlar, çamura saplandı.
Her aracın geçebileceği alternatif bir güzergah belirlenmeden yolun kapatılmasının doğru olmadığını belirten vatandaşlar, Hisarköy ve Çamlıbel arasında bulunan askeri birliğin içerisinden geçen yolun açılmasını istedi.
Gerekli önlemler alındıktan sonra yolun açılmasında hiçbir engel olmayacağını savunan vatandaşlar, otobüsler geçemediği için çocukların okula gidemediğini ve dün sabah yağan yağmur nedeniyle araçlarının çamura saplandığını aktardı.

“Bu kadar insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok”
   Hisarköy muhtarı Can Polat Şemi, yolun kapatılması nedeniyle sürücülerin mağdur olduğunu ve öğrencilerin okula gidemediğini kaydetti.
Çamlıbel ve Hisarköy arasında bulunan askeri bölgenin içerisinde geçen yolun açılması gerektiğini aktaran Şemi, Karayolları Dairesi’nin gerekli önlemleri almasının zor olmadığını ve her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.
Alternatif güzergah olarak belirlenen Kalkanlı (İkidere) yolunun zaman zaman kapatıldığını anlatan Şemi, “Dün akşam ve sabah otobüsler geçemediği için öğrenciler ve vatandaşlar bir saatlik yolu yürüyerek gitmek zorunda bırakıldı. Bu kadar insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Alternatif yol yapmaya çalıştılar o da bataklık oldu” diye konuştu.

“Gerekli şartları yerine getiremediğimiz için yolu açamadık”
   Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek gerekli önlemlerin alındığını, ancak, yağmurun işlerini zorlaştırdığını kaydetti.
Erduran, “Eğer yağmur yağmazsa en geç 10 gün içerisinde yol trafiğe açılacak. Alternatif güzergah olarak Hisarköy ve Çamlıbel arasında bulunan askeri bölge gündeme geldi ancak, gerekli şartları yerine getiremediğimiz için yolu açamadık” dedi.
Yolu kullanan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini aktaran Erduran, sürücülerin yol işaret ve işaretçilerine uymasını istedi.

Vatandaşlar ne dedi?

Can Polat Şemi (Hisarköy Muhtarı):
 “Yolun yenilenmesi gerekliydi buna tüm bölge halkı olarak katılıyoruz ancak bu şekilde yapılmamalıydı. Çocuklar okula gidemiyor. İnsanlar işine gidemiyor. Alternatif yol yapmaya çalıştılar o da bataklık oldu. Bu iş birkaç günlük bir iş değil. Bu yol tamamen yenilenecekse eğer, Hisarköy ve Çamlıbel arasındaki askeri birlikten izin alınırsa ve bu güzergah kullanılırsa kimse mağdur olmazdı. Karayolları Dairesi gerekli önlemleri alamadığı için bu yolun açılmadığını duyduk. Dün akşam ve sabah otobüsler geçemediği için öğrenciler ve vatandaşlar yürüyerek gitti bir saatlik yolu. Yazık günahtır. Bizden yardım isterlerse yardım etmeye hazırız. Gerek fikir gerekse iş için. Bu kadar insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.”

Osman Şendal:
 “Altyapı hazırlanmadan yolun trafiğe kapatılması tüm bölge halkını ve yolu kullanan herkesi mağdur ediyor. Alternatif bir güzergah belirlenmeden yol kapatılmamalıydı. Dünyada böyle şey görülmedi. Yol tamir edilecek diye kimse evine işine gidemiyor. Acil bir durum olsa ambulans ya da itfaiye nasıl gidecek? Biraz yağmur yağdı ve araçlar yolda kaldı yarım satir yolun açılmasını bekliyoruz.”

Yaşar Aydın:
   “Bu yol merkezi bir yol ve bu güzergahı kullanan binlerce kişi mağdur oluyor. Hisarköy ve Çamlıbel arasında kestirme bir yol var. Askeri birlikten izin alınsa kimse bu çileyi çekmek zorunda kalmazdı. Şu anda işime yetişmeye çalışıyorum. Bu kadar insana yazık günahtır.”

Vedat Arıcan:
 “Çamlıbel köyünde yaşıyorum ve kontrol için hastaneye gitmeye çalışıyorum. İlerideki araç battığı için yarım saattir bekliyorum. Acil bir durum olsa rahatsız olsam ne yapacaktım? Hisarköy, Çamlıbel arasında bulunan yol açılmalı. Gerekli işlemler yapılırsa kimsenin engel olacağını düşünmüyorum. Bu işin daha kaç gün süreceği belli değil.”

Celal Harun:
 “Madem böyle bir çalışma yapılacaktı neden yetkili bakanlık ve belediye bir güzergah belirlemedi? Bu çamur ve bataklıkta nereye gidebiliriz? Önceden önlem alınmalıydı. Yazıklar olsun. Acil bir durum olsa çok merak ediyorum nasıl müdahale edeceklerini. Kalkanlı yolunu alternatif yol olarak gösterdiler. O yoldan traktörler bile zor gidiyor.”

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.