1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA İNİSİYATİF
BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA İNİSİYATİF

BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA İNİSİYATİF

Akdeniz’in korunması alanında bölgesel işbirliği için inisiyatif üstleneceğini söyledi;

A+A-

Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Nikos Kuyalis, Güney Kıbrıs’ın, Akdeniz’in korunması alanında bölgesel işbirliği için inisiyatif üstleneceğini söyledi.

Haravgi gazetesine göre Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Nikos Kuyalis bu açıklamayı Brüksel’de katıldığı deniz bölgelerine ilişkin  bir konferans çerçevesinde yaptı.

Kuyalis, Güney Kıbrıs’ın, İsrail ile ayrıntılı bir eylem planına dayalı olacak somut bir anlaşma imzalamasına yakın olduğunu belirterek benzer anlaşmaları Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’ne komşu olan ve hidrokarbon konusunda faaliyet gösteren tüm ülkelerle de imzalamayı arzuladığını belirtti.

Kuyalis açıklamasında ayrıca bölge ülkelerinin sosyal refahı ve ekonomisi için ortak bileşke olarak Akdeniz’in önemini de vurgulayarak Yunanistan, Lübnan, Mısır, Suriye ve İsrail gibi ülkelerle işbirliği için Güney Kıbrıs’ın  bağlantı olmayı arzuladığını da söyledi.

RUM ADALET BAKANI AB ADALET BAKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

Haravgi gazetesi bir başka haberinde Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yoanas Nikolau’nun AB Adalet ve İç Konular Bakanları toplantısına katıldığını yazdı.

Toplantının nerede gerçekleştirildiğine dair bilgi vermeyen gazete, söz konusu toplantıda Güney Kıbrıs’ı Adalet Bakanı Yoanas Nikolau’nun temsil ettiğini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.