1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BOMBA İTİRAF!
BOMBA İTİRAF!

BOMBA İTİRAF!

Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki kayıt memuru...

A+A-

 

Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde acil serviste görevli kayıt memurunun zimmetine para geçirdiği yönündeki haber doğru çıktı. Hastaneye ait kayıp fatura ve paralar hakkında polis tarafından sorgulanan  kayıt memuru M.Y, 13 bin TL sirkat ettiğini  itiraf etti.

Polisteki sorgusunda M.Y, çaldığı paranın bir kısmını hastanenin ıstabaşı olan E.Y isimli kişiye verdiğini iddia etti. Polis bu iddianın üzerine E.Y isimli şahsı da gözaltına aldı.


Her iki zanlı da dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Miktar henüz net değil

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’ de görevli polis memuru Ahmet Hamdi Er,  Gazimağusa Devlet Hastanesi acil servisi kayıt bölümünde görevli olan zanlı 1 M.Y’ nin 2013 yılının Ekim ayı ile 2014 yılının Ağustos  ayı arasında hastaneye tedavi amaçlı gelen sigortasız ve tam ücretli hastalardan tedavi sonrasında tedavi edilen paraları ve ilgili faturaları hastanenin muhasebe birimine vermeyip zimmetine geçirdiğini söyledi. MY’ nin sorgusunda 13 bin TL sirkat ettiğini itiraf ettiğini söyleyen Er, sirkat edilen miktarın henüz net olarak tespit edilemediğini aktardı.

“Parayı verdiğine dair ses kaydı var...”

Yine zanlı 1’ in sorgusunda paranın bir kısmını hastane de ustabaşı olan zanlı 2 E.Y’ye verdiğini iddia ettiğini belirten Er, zanlı 1’in elinde bu iddiası ile ilgili bir ses kaydının da bulunduğunu ve konu ses kaydını incelediklerini aktardı. Soruşturmanın yeni başladığını ifade eden Er, sirkat edilen miktarın belirlenemediğini ve kayıp olduğuna inanılan emarelerin olduğunu söyledi.

Er ayrıca konu ile ilgili ifadelerine başvurulacak kişilerin olduğunu da kaydetti. Ahmet Hamdi Er soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı.

 

E.Y: Ben rahatım, olayla hiçbir bağlantım yok.
Zanlıların avukatının da 1 günlük süreye itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 1’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi. Zanlı 2 E.Y mahkeme girişinde ve çıkışında “benim olayla hiçbir bağlantım yok,  her şey ortaya çıkacak, ben çok rahatım” dedi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.