1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BORÇLARINI KAPATMIŞ!
BORÇLARINI KAPATMIŞ!

BORÇLARINI KAPATMIŞ!

Arabayı kızla buluşmak için almış!

A+A-

Güneşoğlu benzin istasyonunda meydana gelen bir milyonluk soygun olayı ile ilgili olarak, şirket çalışanlarından Süleyman Çelik ile kardeşi Mustafa Çelik tutuklandı.

Hüseyin Çiçek

İktidardaki Ulusal Birlik Partisinin (UBP) Gazimağusa İlçe Başkanı olan Güneş Güneşoğlu’na ait benzin istasyonunda önceki gün gerçekleşen 1 milyonluk soygun, polisin başarılı soruşturması neticesinde aydınlandı. 

Soygunu, Güneşoğlu’na ait galeride çalışan Süleyman Çelik ve kardeşi Mustafa Çelik’in gerçekleştirdiği iddia edildi.

Güneşoğlu benzin istasyonu ve Güneşoğlu’na ait galeri çalışanlarını sorgulayan polis, çelişkili ifadeler veren Süleyman Çelik’i mercek altına aldı. 

Olay günü Çelik’in, Güneşoğlu’na ait aracı izinsiz bir şekilde alarak petrol istasyonuna gittiğini ve ofis çevresinde keşif yaptığını belirleyen polis, araştırmayı bu isim üzerinde yoğunlaştırdı.

Polis, Süleyman Çelik’in, yüklü miktarda borcu olan şahıslardan 3 kişiye, soygunun ardından yaklaşık 50 bin TL ödeme yaptığını tespit etti. 

Çelik’in ödemeyi gerçekleştirdiği meblayı nerden bulduğuna yönelik makul bir cevap veremediğini belirten polis, Süleyman Çelik ile olayda bağlantısı olduğunu ileri sürdüğü kardeşi Mustafa Çelik’i gözaltına alarak, dün tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi Yargıç Umut İnan’ın huzuruna çıkardı.

Pencere zorlanarak açıldı

Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, olayla ilgili mahkemeye şahadet verdi.

Saydağ, 21 Temmuz ile 22 Temmuz 2017 tarihleri arasında, Gazimağusa’da, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren “Güneşoğlu” isimli petrol istasyonunda bir soygun gerçekleştirildiği aktardı.
Olayda ofisin doğu kısmında bulunan alüminyum sürme pencerenin sert bir cisimle zorlanıp açılarak içeri girildiğini söyleyen Saydağ, çalışma  masasının altında bulunan  çelik kasa ile kasa içerisinde muhafaza edilen 500 bin TL nakit para ve müşterilere ait 500 bin TL’lik çeklerin sirkat edildiğini söyledi.

Çekmecedeki paraları da çaldılar

Çalışma masasının çekmecesinde muhafaza edilen 16 bin TL nakit para ile muhtelif sayıda çek yaprağının da sirkat edildiğini aktaran Saydağ, Güneşoğlu’na ait petrol istasyonu ve araba galerisinde bulunan çalışanlardan elde edilen ifadelerde, mahkeme huzurundaki zanlı 1 Süleyman Çelik’in çelişkili ifadeler verdiğini söyledi.

Olay yerinde keşif yaptı

Saydağ, zanlı 1 Süleyman Çelik’in, olayın gerçekleştiği gün, olay öncesinde, müştekiye ait aracı alarak olay yerine gittiğini ve zorlanarak içeri girilen pencerenin bulunduğu kısıma giderek bir süre keşif yaptığını tespit ettiklerini söyledi.

Olay yerinde zanlının ayakkabı izlerinin bulunduğunu anlatan Saydağ, zanlının olayın  ardından yüklü miktarda borcu bulunduğu bazı şahıslara, yüklü miktarda ödeme yaptıpının da belirlendiğini anlattı.

Savcı Hasan Çaltılı’nın sorusu üzerine Saydağ, zanlının 3 şahsa toplamda 50 bin TL ödeme yaptığının tespit edildiğini söyledi.

Arabayı kızla buluşmak için almış

Saydağ şahadetinin devamında Süleyman Çelik’in, arabayı bir kızla buluşmak için aldığını iddia ettiğini ancak kızı bulamadığını, ardından ise tuvaletini yapmak üzere pencerenin bulunduğu kısma gittiğini ve ayakkabı izlerinin o nedenle olay yerinde bulunduğunu ileri sürdüğünü aktardı.

Saydağ, mesele ile ilgili olarak zanlı 1 Süleyman Çelik ile olayda kendisine yardım ettiğini iddia edilen zanlı 2  Mustafa Çelik’i gözaltına aldıklarını ifade etti.

Soruşturma devam ediyor

Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü ve alınacak olan tanık ifadelerinin bulunduğunu belirten Saydağ, kamuoyunda infial yaratan bu olayın aydınlatılabilmesi adına, soruşturmanın salimen yürütülmesi için zanlıların soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün hücrede bekleyecekler

Yargıç Umut İnan’ın kendilerini savunması için söz verdiği zanlılardan, Süleyman Çelik konuşmazken, Mustafa Çelik, olayla hiçbir ilgisinin olmadığını iddia etti. Huzurundaki şahadeti ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3’er gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.